avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Magazin piese auto în faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Magazin piese auto în faliment

Am de 6 luni un magazin de piese auto, m am mișcat foarte bine cu el, aveam clienți, aduceam piese de afara, problema este ca odată cu vara s au cam dus la vale și comenzile mele. Problema este ca am 8 9 avansuri de la clienți, adunat vreo 5000euro, eu sunt dispus sa dau acesti bani înapoi, sunt luați cu proforma, legal, însă tre sa vând ce mai am în firma și durează 2 3 luni. Problema este ca, clienții sunt neintelegatori și au început sa mi facă plângeri penale. Ce este de făcut, ma pot proteja cumva perioada asta?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 14:04, 17 Iulie 2018
Pentru a cere deschiderea procedurii insolventei este necesara depasirea unei valori prag a datoriilor in suma de 40.000 lei.

Din ce ati descris dumneavoastra, cea mai onesta abordare ar fi deschiderea de discutii cu clientii de la care ati luat avansuri si incheierea de intelegerii scrise cu privire la restituirea sumelor.

Din punctul meu de vedere rezolvarea situatiei tine mai mult de abilitatile comerciale, decat de abordare juridica.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu probleme din cauza furnizorului George Gabriel George Gabriel Buna ziua , va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate , am un srl care functioneaza in domeniul mobilei si la inceput am cautat un importator de mobilier care ... (vezi toată discuția)
Temei legal avans bijulica bijulica Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare referitoare la temeiul legal al avansului acordat de catre cumparator - fie el pj sau pf- in vederea executarii ... (vezi toată discuția)
Model cerere insolventa gabi2k gabi2k Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine un model pentru o cerere de insolventa. Sunt o persoana fizica, care a cumparat un pachet turistic de la o agentie de ... (vezi toată discuția)