avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca....

Dupa un concediu medical de 273 de zile, angajatorul mi-a spus ca nu mai are loc liber ( masina libera) si nu poate sa ma mai primeasca la servici. Vrea sa-mi scriu demisia. Ce solutie am in aceat caz......va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 16 Iulie 2018
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m., dupa care veti actiona in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac in situația în care sunt? nicoleta voicu nicoleta voicu Sunt angajată de curând și am varicelă iar angajatorul imi spune să imi dau demisia, ce pot face? Lucrez ca vânzător, am contact cu oamenii in ... (vezi toată discuția)
Forțat sa demisionez robertg92 robertg92 Momentan lucrez ca agent de vânzări într-o banca. Mai am contract pana pe 29 decembrie. Ei ma forțează sa îmi dau demisia de acum pe motiv ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate după concediu crestere copil Roxana J Roxana J Mi-am reluat activitatea după concediu crestere copil pe data de 30 august 2018 și beneficiez de stimulentul de insertie! Angajatorul vrea să mă determine ... (vezi toată discuția)