avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.Doresc sa stiu daca la succesiune trebui sa se prezinte si sotia baiatului meu decedat?Am facut dezbatere de mosteniri dupa sotul meu (avand 2 fii in viata la vremea aceia) dupa care fiul cel mic a decedat.Din prima casatorie ,el a avut un copil.Din a doua casatorie nu a rezultat nici un copil.Cine se prezinta la succesiune sau la dezbatere de mostenire?Doresc ca toata casa pe care am cumparat-o impreuna cu sotul meu sa o vand celuilalt fiu. Ce fac cu partea de mostenire a celuilalt fiu decedat?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:41, 20 Iulie 2021
Trebuie dezbătută succesiunea după fiul dvs.
Se vor prezenta soția și copilul din prima căsătorie.
Ulterior, dvs, nora și nepotul puteti vinde imobilul celuilalt fiu.
Bună ziua. Succesiunea după fiul meu decedat s-a realizat, dar cei 2 ( nora și nepotul ) cer o sumă exorbitant de mare pe cele 3/8 ai lor, 200000 de lei. Am făcut evaluarea proprietății din care a rezultat că, fiului meu care i-am vandut partea mea, trebuie să plătească suma de 7300euro pe cele 3/8 ai fiului decedat. Dacă nu ajungem la o înțelegere, care ar fi următorul pas?

raluk0207 a scris:

Trebuie dezbătută succesiunea după fiul dvs.
Se vor prezenta soția și copilul din prima căsătorie.
Ulterior, dvs, nora și nepotul puteti vinde imobilul celuilalt fiu.

Sa va adresati instantei pentru partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
O bunică lasă moștenire unui nepot de fiu un apartament. nepotul mai are de dezbătut succesiunea după tata, poate avea probleme din cauza datoriilor părinților? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, O bunica, proprietara, lasa mostenire unui nepot de fiu un apartament. Fiul a decedat, dar avea datorii la banci. Sotia fiului traieste si are ... (vezi toată discuția)