avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am împrumutat cuiva o sumă de bani și nu vrea să ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am împrumutat cuiva o sumă de bani și nu vrea să mi-i dea înapoi. Nu am ca dovadă decât niște mesaje, ce șanse sunt să-i recuperez?

Bună ziua!am dat cuiva o suma de bani imprumut și acum nu vrea sa mi-i mai dea, nu am nici un act făcut cu persoana, am doar niște mesaje din care reiese clar k are sa-mi dea bani.Ce șanse sunt sa-i recuperez?ce-as putea face?va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 17:32, 19 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mesajele pot reprezenta dovada suficienta a existentei si termenilor esentiali ai unui contract de imprumut.
Pasii sunt:
1. scrisori pentru incercarea de a rezolva amiabil diferendul.
2. obtinere hotarare judecatoreasca si executare silita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa discutati, telefonic, cu persoana imprumutata, de mai multe ori, intr-un interval de timp mai larg (nu zilnic).
Pe cale amiabila, pe un ton "calm si impaciuitor".
Inregistrati toate convorbirile.
Persoana respectiva nu mi-a răspuns niciodată la telefon de când i -am cerut banii.Mulțumesc!

Adrian Sulea a scris:

Incercati sa discutati, telefonic, cu persoana imprumutata, de mai multe ori, intr-un interval de timp mai larg (nu zilnic).
Pe cale amiabila, pe un ton "calm si impaciuitor".
Inregistrati toate convorbirile.

Incercati de pe un alt telefon si desigur, inregistrati convorbirea.

Succes.
Am încercat , îmi aude vocea și închide.

Alte discuții în legătură

Pot da in judecata yahoo? Brigid Brigid Bun gasit. Am ajuns aici cautand pe internet informatii din care sa imi dau seama de temeiul legal de a da in judecata Yahoo. Iata despre ce este vorba. In ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati prin western union si neinapoiati Medic_Aly Medic_Aly Buna ziua. As avea nevoie de un sfat informal. Am imprumutat unei persoane bani (euro si lire sterline) pe parcursul a 2-3 ani in 5 transe. Mi-a promis ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica RobuAncuta RobuAncuta Buna ziua! As avea nevoie sa obtin inregistrarea unei convorbiri telefonice intre mine si o alta persoana fizica de la operatorul de telefonie mobila (Orange). ... (vezi toată discuția)