avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa, control medical periodic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa, control medical periodic

Buna ziua. A cui este obligația să plătească acea fișa medicală periodică, a angajatului sau a angajatorului? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Danielpirvu , utilizator 08:40, 17 Iulie 2018
Angajatorul are obligatia suportarii tuturor cheltuielilor conform prevederilor legale:

Art. 7. - Lgeea nr.319 / 2006 a securitatii si sanatatii in munca
.........
(6) Masurile privind securitatea, sanatatea si igiena in munca nu trebuie sa comporte in nicio situatie obligatii financiare pentru lucratori.

ART. 7 HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor
Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare Dana44 Dana44 Bună ziua ! Angajatorul are obligația de a suporta cheltuielile pt.angajare? Mă refer la următoarele cheltuieli : medicina muncii și tot ce implica ... (vezi toată discuția)
Cine plateste analizele medicale la angajare? InaUngureanu InaUngureanu S-a schimbat ceva în ultima perioadă?Soțul meu lucreaza in marinarie si patronul îi cere să-și faca analizele si fișa de aptitudine pe banii ... (vezi toată discuția)
Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)