avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie speciala/ militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie speciala/ militara

Buna seara,

Deoarece sunt in interiorul termenului de 30 zile in care pot contesta decizia de pensionare, va rog sa-mi spuneti daca prima data trebuie contestata, dupa care sa actionez in judecata MAI pentru neconstitutionalitatea OUG 59 din 2017 (munca egala = drepturi egale) sau pe discriminarea fata de alti colegi carora nu li se aplica aceasta ordonanta.
Colegii care au iesit la pensie au un cuantum mai mare, iar cei care am iesit dupa 15.09.2017 pensia se plafoneaza la salriul net conform art VII pct 3 din OUG 59/2017( cuantum mai mic ).
Daca nu contest aceasta decizie, mai pot da in judecata MAI pentru motivele mai sus aratate sau sunt conditionat de a face contestatie ? Daca sunt sanse de castig ? Dupa ce Ministerul Muncii a votat aceasta OUG 59/2017, acum arunca mingea in terenul MAI si MAN pentru a decide.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Avocat pentru contestare oug 59/2017 art.vii Ionicadaniel Ionicadaniel As dori să găsesc un avocat care să mă reprezinte în instanță ,sa conteste OUG 59/2017 art 7.Modificarea nepermisă a prevederilor art. 59 din leg. ... (vezi toată discuția)
Acordarea indexarii de 5,25 % pentru intreg anul 2017 Fildan Lucian Fildan Lucian Eu am iesit la pensie din cadrul MAI in data de 16.08.2017 .Doresc sa aflu daca pot ataca, si am sansa sa castig in instanta decizia Casei de pensii sectoriala ... (vezi toată discuția)
Pensie plafonata pe viata? Buta Dragos Buta Dragos La data de 22.12.2017 am iesit la pensie conform Legii nr. 223/2010 modificata si completata de OUG nr. 59/2017. In decizia primita se preciza un cuantum al ... (vezi toată discuția)