avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua tuturor.
In anul 2007 am contractat un credit imobiliar, data la care s-a realizat evaluarea imobilului. Deoarece la sfarsitul anului 2008 am avut intarzieri la plata ratelo contractul a fost reziliat si s-a inceput executarea silita in februarie 2009. La acea data executorul nu a solicitat reevaluarea imobilului. Pentru a scadea pretul de incepere a licitatiei, deoarece pana la aceasta data apartamentul nu a fost vandut la pretul cerut, care nu poate fi mai mic de 75% din evaluare, executorul a cerut o noua evaluare a imobilului!!!! Evaluatorul care a intocmit raportul de evaluare fara a-mi aduce la cunostinta faptul ca apartamentul este reevaluat si fara a intra in apartament a "presupus ca interiorul este la nivelul din anul 2007", iar executorul a acceptat aceasta evaluare. Intrebarea mea este daca aceasta reevaluare poate fi solicitata legal pe parcursul executarii silite si nu la inceputul acesteia si daca raportul de evaluare poate fi intocmit fara vizitarea interiorului apartamentului evaluat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:00, 10 Noiembrie 2009
cf art 500-(2)c.pr.civ "executorul va stabili de indata pretul imobilului, iar in cazul in care considera necesar va cere parerea unui expert. -disp.art 411 alin3 sunt aplicabile...."o copie de pe raportul de experiza se comunica si debitorului"
expertul poate stabili pretul vazand un imobil asemanator(apartament vecin) insa executorul trebuia sa va comunice raportul de expertiza si procesul verbal de stabilire pret. puteti contesta acest aspect in instanta daca considerati ca pretul nu este sincer si daca nu ati fost citata pentru stabilirea pretului
faci contestatie la executare.te sfatuiesc sa discuti cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita 32cris 32cris Buna ziua tuturor. In anul 2007 am contractat un credit imobiliar, data la care s-a realizat evaluarea imobilului. Deoarece la sfarsitul anului 2008 am avut ... (vezi toată discuția)
Este corect ? glo glo am apelat la un executor judecatoresc sa execute un titlu executoriu. de mai bine de un an d zile nu a executat 1300 lei. este vorba de drepturi slariale. acum ... (vezi toată discuția)
Evaluarea imobilelor! Modern Modern Buna ziua! As dori sa stiu daca se tine cont de evaluarea imobilului pe care a facut-o banca pentru acordarea creditului ipotecar, daca se ajunge ... (vezi toată discuția)