avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este corect ?
Discuție deschisă în Executare silită

este corect ?

am apelat la un executor judecatoresc sa execute un titlu executoriu. de mai bine de un an d zile nu a executat 1300 lei. este vorba de drepturi slariale. acum executorul judecatoresc imi trimite adresa prin care imi cere sa imi dau acordul asupra pretului unui bun ce va fi scos la licitatie. valoarea a stabilit-o debitoarea. imi spune in cazul in care nu sunt de acord , se va stabili un expert si eu sa inaintez cheltuielile pentru expertiza. deasemenea imi cere sa iau eu bunul in custodie.
este corect sau executorul isi bate joc de mine?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 15:31, 15 Decembrie 2010
daca nu sunteti de acord cu valoarea bunului se va face evaluare. Costurile evaluarii le avansati dvs si se vor recupera in cadrul executarii silite pe linga celelalte sume.
Executorul pune in executare o sentinta judecatoreasca.Si atat.Daca tot se exprima astfel,intrebati-l despre temeiul legal prin care domnia sa intelege sa procedeze in asemenea maniera.

andymaurul
Potrivit art 500 C proc civ executorul va stabili de indata pretul imobilului, iar in cazul in care considera necesar va cere parerea unui expert.
Potrivit art. 501 Dupa emiterea somatiei si in tot cursul executarii silite executorul judecatoresc poate numi un administrator-sechestru daca aceasta masura este necesara in vederea unei mai bune administrari a imobilului urmarit, precum incasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor necesare si apararea in litigiile privitoare la acest bun. De asemenea, la cererea creditorului, executorul va numi un administrator-sechestru.
Administrator-sechestru poate fi numit creditorul, debitorul sau o alta persoana fizica ori persoana juridica.
Executorul a procedat corect, el intentioneaza sa va numeasca administrator sechestru iar in ceea ce priveste evalurea sunt aplicabile si dispozitiile art 411 alin 3 C proc civ
Conform art. 419 Cod proc. civ. "bunurile sechestrate se lasa, cu acordul creditorului, in custodia debitorului", "daca debitorul refuza, executorul judecatoresc da in pastrare bunurile unui custode", care conform art. 421 "daca e alta persoana decat debitorul, are dreptul la o remuneratie".
Deci daca nu luati bunul in custodie, va trebui platit un custode pt asta.

Si conform art. 411 alin. (3) "executorul judecatoresc este obligat sa identifice si sa evalueze, cu acordul partilor bunurile sechestrate, in caz contrar va solicita efectuarea unei expertize".

Deci totul e legal, nu isi bate joc.
Pt mai multe informatii, puteti studia Codul de procedura civila, Cartea V, Despre executarea silita ( art. 371 indice 1 - 580 indice 5).
Succes!
pentru adutescu ... nu poate fi vorba de custodie, intrucat bunul nu este supus sechestrului

Alte discuții în legătură

Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)
Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire pret executare silita Ramona24 Ramona24 Cum se procedeaza atunci cand executorul te citeaza la sediul acestuia in vederea stabilirii preturilor bunurilor supuse excutarii silite si puse sub ... (vezi toată discuția)