avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoastere vechime in munca in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoastere vechime in munca in REVISAL

Buna ziua, Lucrez in strainatate (state UE) de la data de 01.01.2009 cu contract de munca. Am aflat tarziu ca trebuia sa imi inregistrez vechimea in munca in REVISAL si nu stiu daca totii anii de munca din 1996 pana in 2008 sunt inregistrati. Mentionez ca am vechiul carnet de munca, contractele si adverintele de lucru din tara. Se poate pierde aceasta vechime in munca chiar daca eu am cotizat toti anii? Cum trebuie sa procedez pentru a inregistra in REVISAL toata aceasta vechime? Am lucrat tot acest timp in Bucuresti. O alta intrebare: facultatea de 5 ani fara frecventa este - se considera vechime in munca? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Dobra , utilizator 09:21, 18 Iulie 2018
1.
Lucrez in strainatate (state UE) de la data de 01.01.2009 cu contract de munca. Am aflat tarziu ca trebuia sa imi inregistrez vechimea in munca in REVISAL ....

De unde ati aflat aberatia asta ?

2. Facultatea de 5 ani fara frecventa nu este considerata vechime in munca si nici stagiu asimilat la pensie.
Multumesc pentru raspuns. Ma bucur sa aflu ca este o aberatie. Cum pot afla daca imi sunt inregistrati toti anii de cotizare si daca sunt diferente cum pot rezolva pentru inregistrarea intregii vechimi in munca? Multumesc.
1. Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca sau cu adeverintele de vechime.

2. Incepand cu 01.01.2011, vechimea in munca se probeaza cu adeverintele de vechime.

3. Incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare. Asa puteti verifica stagiul de cotizare pentru pensie.

4. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

5. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc frumos si o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez vechimea Llyly61@yahoo. com Llyly61@yahoo. com Buna ziua eu am lucrat din 2006 pina in 2010 la o firma cind am plecat nu am facut preavizul am plecat decit cu demisia nu am stiut ca trebuie sa ma duc atunci ... (vezi toată discuția)
Completare carte de munca cameliapad cameliapad In 2007am avut nevoie de o copie a cartii de munca pentru un imprumut.Am solicitat cartea de munca de la angajator, care era inregistrat in jud. Botosani, eu ... (vezi toată discuția)
Cim si contributii viorelus viorelus Cum pot verifica daca ,contractul individual de munca este inregistrat in REVISAL? Cum pot afla daca angajatorul plateste ,la zi contributiile mele catre stat? (vezi toată discuția)