avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general La ce curs valutar se înregistrează o factură din ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

La ce curs valutar se înregistrează o factură din afara UE, la curs DVI sau curs din data facturii?

La ce curs valutar se inregistraza o factura din afara UE, la curs DVI sau curs din data facturii?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:32, 19 Iulie 2018
Conform Ordin 1802/2014:
283. -
(1) Înregistrarea în contabilitate a intrării stocurilor se efectuează la data transferului riscurilor şi beneficiilor.

Deci folositi cursul de la data la care s-au transferat riscurile şi beneficiile in functie contract. Cursul DVI este doar pt stabilirea taxelor vamale, TVA.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii pe e-bay blu_angel blu_angel buna ziua! Sunt convinsa ca multe persoane fac achizitii de pe site-ul e-bay. De aceea va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Administratorul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila import scorus69 scorus69 buna seara va rog mult sa ma ajutati cu o monografie la urm.situatie am import FOB non UE pe pe DVI am -total factura import -12924.88 usd usd=3.2251 -val ... (vezi toată discuția)
Curs valutar receptie import turcia cosminmatei cosminmatei Buna ziua, Am facut un import din Turcia. Data facturii este de 17.07.2013 iar data DVI-ului este 31.07.2013 . TVA-ul l-am achitat in vama la curs valabil ... (vezi toată discuția)