avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente pentru intrarea in Romania a unui copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente pentru intrarea in Romania a unui copil nascut in Anglia

Ce documente sunt necesare pentru un copil nascut in Anglia, care vine impreuna cu unul din parinti sau cu amandoi parintii in vacanta in Romania?
Parintii sunt romani, nu sunt casatoriti dar traiesc impreuna si lucreaza in Anglia de mai putin de 5 ani (nu au inca cetatenie engleza). Pe certificatul de nastere al copilului nascut in Anglia sunt trecuti ambii parinti.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:55, 19 Iulie 2018
Buna ziua,
Pentru venirea in Romania din Anglia va fi suficient pasaportul, dar pentru plecarea din Romania doar cu un parinte va avea nevoie si de declaratia notariala a celuilalt parinte.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc lauraverdeti lauraverdeti Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri daca se poate...Locuiesc in Italia de 1 an impreuna cu prietenul meu si fetita noastra. Fetita s-a nascut acum 5 luni ... (vezi toată discuția)
Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la alocație pentru copil român domiciliat în străinătate Iulia V Iulia V As dori sa aflu dacă un copil care este cetățean român (are certificat de naștere și pașaport românești), care are ambii părinți cetățeni români, ... (vezi toată discuția)