avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva si taxe notariale pentru cumpararea unui apartament
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva si taxe notariale pentru cumpararea unui apartament

Buna ziua,

am urmatoarele nelamurir:
- pentru cumpararea unui apartament in valoare de 60.000 euro, care sunt taxele care trebuie platite la notar pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare + inscrierea ipotecii + intabularea pe numele noului proprietar?
- daca apartamentul a fost construit in 2007, si vandut acum, atunci tva este de 19 sau de 5% - vanzatorii fiind persoane juridice? (aici puteti sa-mi explicati la care locuinte se aplica tva de 5%?)

Multumesc!
Nu v-a raspuns nimeni fiindca numai un notar public va poate calcula cu exactitate cat sunt taxele!B-)
Iar referitor la TVA-ul de 5% au fost zeci de mesaje pe aceeasi tema la care s-a raspuns. Puteti foarte usor sa dati cautare pe avocatnet si sa le identificati !
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Cumpar cu banii cash un apartament ipotecat kikison kikison Buna ziua, am un prieten care vrea sa cumpere cu cash un apartament. A vorbit cu proprietarii si, cand sa se intalneasca pentru semnare, proprietarul i-a spus ... (vezi toată discuția)
Tva ,pers fizica ,vanzari apartamente noi in anul 2010 ili47 ili47 Am construit 10 apartamente ,cu antecontract am vandut in anii 2007 si 2008,dar la notar mergem acum (din cauza actelor )in 2010,cum va fi cu TVA-ul ... (vezi toată discuția)