avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare imobil pe numele unuia dintre soți: ce act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare imobil pe numele unuia dintre soți: ce act se poate face doar pe numele lui, astfel încât să poată dispune de el ca unic proprietar?

Buna ziua,
Sotul meu si cu mine vrem sa cumparam un bun imobiliar. Noi nu avem partaj de bunuri si nu vrem sa facem, deoarece mai avem active comune. Acest bun imobiliar am vrea sa fie doar pe sotul meu. In acest moment nu am nicio datorie, la stat/banci etc, dar sunt ascociat in firme.

Intrebari:
- care este actul pe care trebuie sa il fac la achizitie sa se faca doar pe el, astfel incat sa poata revidne singru, fara mine, sa poata parcela, construi etc, pe acel loc?

- in cazul in care se intampla pe viitor eu sa am vreo datorie la stat/banci etc (nu intentionez asta, dar sistemul fiscal se tot schimba), pentruc are as fi executata, s-ar putea cere actiune pauliana pentru ce i-am transferat lui, avand in vedere ca nu exista nicio datorie sau intentie de a face vreuna in acest moment?

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:00, 14 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati o conventie matrimoniala de separatie de bunuri
Am inceput prin a spune ca nu dorim sa facem acest lucru, pentru ca nu vreau sa facem partaj pe restul activelor noastre, ci vrem ca doar acest activ sa fie pe el 100% fara ca eu sa am drept de dispozitie, astfel incat sa poata dispune de el cum vrea, si fara a putea fi atacat daca eu voi face vreodata vreo prostie. Restul activelor raman comune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O astfel de conventie nu presupune incheierea in prealabil a nici unui act de partaj.
Conventiile matrimoniale produc efecte pentru viitor. Bunurile dobandite dupa incheierea unei astfel de conventii vor fi bunuri proprii ale fiecarui sot.
Restul bunurilor dobandite anterior vor ramane comune.
Probabil nu m-am exprimat eu corect, nici prima, si nici a doua oara. Nu vrem sa facem separatie de bunuri. Nici prezente, nici viitoare, ci e vorba de un singur activ, atat. Unul din activele noastre, care este dobandit prin vanzare-cumparare de la o terta parte, doresc sa fie doar al sotului meu, restul activelor prezente si viitoare ramand comune.
Pentru acest activ ce act trebuie sa fac, astfel incat el sa poata dispune singur de activ mai departe, inc az ca vrea sa il instraineze, sau sa faca orice act de vointa cu el.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, sotul sa cumpere bunurile care doriti sa fie numai ale lui.
Dupa cel putin 1 an de la incheierea separatiei de bunuri, puteti reveni la regimul comunitatii legale de bunuri, urmand ca de la aceasta data, bunurile sa fie din nou comune.
Alta posibilitate nu exista.

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Buna ziua as dori sa aflu si eu daca cumpar o casa pe numele meu si sant casatorita pot sa nu al trec pe sot pe act? Pot fi doar eu proprietara fara sot?va ... (vezi toată discuția)