avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare

Buna ziua as dori sa aflu si eu daca cumpar o casa pe numele meu si sant casatorita pot sa nu al trec pe sot pe act? Pot fi doar eu proprietara fara sot?va multumes .
Cel mai recent răspuns: albinavesela , utilizator 19:41, 3 Februarie 2017
Buna ziua,
Daca nu aveti incheiata o convenție matrimonială de separație de bunuri (si banuiesc ca nu ati incheiat o asemenea conventie la notar, inainte sau in timpul casatoriei), chiar daca la cumpararea casei doar dvs. veti fi inscrisa in cartea funciara ca proprietar, la un eventual partaj si sotul dvs. va avea dreptul de cota-parte din casa, deoarece in lipsa unei conventii matrimoniale de separatie de bunuri, bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei sunt considerate a fi bunuri comune.
Daca banii pentru cumpararea casei i-ati dobandit doar dvs. prin mostenire sau donație expresă doar pentru dvs., atunci casa va fi bun propriu al dvs. si nu se va supune partajului.
Deci merge sa cumpar o casa singura pe numele meu fara ca sotul meu sa fie trecut pe act?mentionez ca nu exista probleme de genu despartire sau cai casa lui sau a mea sotul meu sta mai mult plecat si vroiam sa stiu daca pot sa cumpar fara el si fara sa fie el trecut pe acte pentru ca am auzit ca notaru ar cere certificatu de casatori ori noi nu vrem ca el sa fie trecut an acte .va multumesc din suflet pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)