Bună ziua! Va rog sa ma lamuriti in următoarea problema : eu sunt angajata cu 8 ore pe zi la o societate pt care angajatorul imi plătește toate contributiile aferente contractului cu 8 ore. Mai sunt angajata cu 2 ore pe zi la societatea care este administrator socrul meu, si pentru care contabila spune ca trebuie sa imi plătească la Cas suma egala unui contract de 8 ore, chiar daca eu sunt cu 2 ore. Este corect?Practic pt mine se plătește de 2 ori la sanatate. Mulțumesc!
Nu este corect. Lunar, dvs trebuie sa completati o declaratie pe proprie raspundere la firma unde sunteti angajata part-time, in care sa mentionati ca mai aveti in derulare un contract individual de munca, cu norma intreaga (gasiti model pe internet). In aceasta situatie contabila este obligata sa va faca retineri la venitul realizat aferent celor 2h/zi, nu la 8h.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.