avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CAS pt contract de munca cu 2 ore
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CAS pt contract de munca cu 2 ore

Bună ziua! Va rog sa ma lamuriti in următoarea problema : eu sunt angajata cu 8 ore pe zi la o societate pt care angajatorul imi plătește toate contributiile aferente contractului cu 8 ore. Mai sunt angajata cu 2 ore pe zi la societatea care este administrator socrul meu, si pentru care contabila spune ca trebuie sa imi plătească la Cas suma egala unui contract de 8 ore, chiar daca eu sunt cu 2 ore. Este corect?Practic pt mine se plătește de 2 ori la sanatate. Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
crutescualexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: TOTAL FISCAL SOLUTIONS , Consultant fiscal 17:14, 19 Iulie 2018
Nu este corect. Lunar, dvs trebuie sa completati o declaratie pe proprie raspundere la firma unde sunteti angajata part-time, in care sa mentionati ca mai aveti in derulare un contract individual de munca, cu norma intreaga (gasiti model pe internet). In aceasta situatie contabila este obligata sa va faca retineri la venitul realizat aferent celor 2h/zi, nu la 8h.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj 2h/zi, salariat full time AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Speta: salariat incadrat full-time, pontat de fiecare data doar cu 2h/zi. Legal? Multumesc (vezi toată discuția)
Nelamuriri-contributii sociale datorate de angajator Daliborka Daliborka Buna ziua, va rog ma puteti ajuta, nu inteleg urmatoarea speta Adica daca o pers lucreaza 4 ore , automat angajatorul tb sa plateasca contributiile pt 8 ... (vezi toată discuția)
Salariat care întârzie frecvent Contabilul Bun SRL Contabilul Bun SRL Bună ziua! Avem o speță căreia nu i-am găsit un răspuns foarte clar: un salariat încadrat cu normă întreagă de 8 ore/zi obișnuiește frecvent să ... (vezi toată discuția)