avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Semiremorca sechestrată în Italia
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Semiremorca sechestrată în Italia

Bună!
Avem o mica firma de transport marfa.
În 28 iunie 2018 am luat de pe platforma de transport www. bursatransport.com un transport prin intermediul unei Case de Expediție (intermediar). Marfa a fost încărcată la o Fabrică de ulei din Galați (expeditorul) și urma sa ajungă la o firma din Battipaglia (destinatarul).
În timpul transportului , în apropierea localității Cassino, Guardia di Finanza au oprit camionul și datorită unor neregularități în situatia bunurilor transportate, marfa a fost sechestrată impreuna cu camionul sub suspiciunea unei posibile fraude economice(?). Soferii au fost reținuți și audiați, apoi eliberati. După câteva zile capul tractor a fost eliberat, dar remorca cu marfa sunt în continuare reținute. Noi ca și cărăuși nu am fost anunțați niciodata despre motivele reținerii remorcii și nici nu avem legătură directă cu marfa.
(La causa del sequestro va ricercata nella mancata indicazione della non destinazione a consumo energetico nelle lettre di transporto internazionali redatte dal mittente del prodotto spune avocatul destinatarului italian). Firma intermediara (casa de expediție) nu ne da accept sa ne întoarcem, dar nici nu ne da în scris acceptarea achitării costurilor uriașe datorate "blocarii". Și ce se întâmplă dacă situația durează săptămâni sau luni ?
Cum suntem o mica companie cu 2 camioane și 4 angajați, pentru noi e foarte grava fiecare zi de reținere a remorcii, neputand lucra. Are dreptul Guardia di Finanza sa sechestreze și remorca atata timp cât problemele sunt cu marfa firmelor expeditor/ destinatar? Cum as putea primi ajutor specializat pentru recuperarea remorcii? De la cine si cum recuperez pierderile datorate acestui blocaj?!
Mulțumim mult!
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
clau_dia_t, utilizator

Alte discuții în legătură

Semiremorca sechestrată în italia clau_dia_t clau_dia_t Bună!  Avem o mica firma de transport marfa. În 28 iunie 2018 am luat de pe platforma de transport www. bursatransport.com un transport prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Calcul tva cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! Doresc să infiintez o firma tip casa de expediție pe transporturi naționale și internaționale de camioane și aș avea o întrebare în ceea ce ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare/cumparare auto international din tara membra ue raulddan raulddan Buna. In primul rand vreau sa salut initiativa acestui forum. Am si eu o problema si va cer ajutorul. Luni 24.02.2014 trebuie sa fac o plimbare pana in ... (vezi toată discuția)