Am varsta de 61 ani si jumatate, lucrez din 1 august 1975 . Deci la 1 august anul acesta o sa am 43 de ani de munca (35 ani stagiul minim de cotizare plus 8 = 43) in care este inclus si stagiul militar obligatoriu de un an si cinci luni Pot sa ma pensionez anticipat fara penalizare? Vă pun dvs aceasta intrebare pentru ca din alta sursa am primit raspunsul ca stagiul militar obligatoriu nu se ia in considerare la calculul vechimii in munca. Mentionez ca am muncit doi ani inainte de armata apoi m-am intors la locul de munca de unde am plecat. Va multumesc frumos!
Stagiul militar nu intra in conditia de stagiu de 43 de ani, necesari deschiderii dreptului la pensie anticipata.
Legea 263/2010
Art.62
(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordării pensiei anticipate nu se iau în considerare perioadele asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. a)-c).
Art.49
c)a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
Pensie
cermec
Mi-am depus actele pentru a iesi la pensie anticipat si mi-a venit decizia in care stagiul militar nu era trecut la vechime.Care ar fi cauza si totodata ... (vezi toată discuția)