avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Mi-am depus actele pentru a iesi la pensie anticipat si mi-a venit decizia in care stagiul militar nu era trecut la vechime.Care ar fi cauza si totodata solutia in acest caz?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 3 Noiembrie 2017
Poate va referiti la aceasta prevedere legala:
Legea 263/2010:
Articolul 62

(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a) - c) si g) .

Articolul 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;
Multumesc de raspuns dar nu e nici intr-o situatie,armata a fost stagiul militar obligatoriu nicidecum detentie ,mobilizat sau prizoneriat!
BUA SEARA, PARCA V-AM MAI ZIS CA ARMATA SAU FACULTATEA nu SUNT STAGII DE COTIZARE DECAT IN ANUMITE SITUATI:I DE EX PENSIE DE INVALIDITATE, DAR NU E CAZUL DVS , DECI NU NTRA STAGIUL MILITAR ma scuzati ca am scris cu majuscule , acum am obs dar nu mai schimb , Numai bine !
cermec a scris:

Multumesc de raspuns dar nu e nici intr-o situatie,armata a fost stagiul militar obligatoriu nicidecum detentie ,mobilizat sau prizoneriat!

Despre ce perioada este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de concentrare se considera vechime in armata si se ... viorel georgevici viorel georgevici Perioada de concentrare se considera vechime in armata si se calculeaza la pensie? (vezi toată discuția)
Pentru pensie NELUCRACIUN NELUCRACIUN Pana la urma armata si concentrarea se ia in considerare la calculul pensiei? (vezi toată discuția)