avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?
Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare și că îmi trebuie Procură Notarială ... dar astfel i se încalcă Dreptul la Apărare și la reprezentare, mai ales că e mama mea și eu știu cel mai bine s-o apăr, deoarece am mai câștigat alte procese cu șefii Asociației noastre, inclusiv cu mama fiind co-reclamant.
Cum pot intra (interveni) ca parte în acel proces, e posibil să fac o cerere ca Intervenient în Nume Propriu, știind și că este mama mea care nu se poate apăra, și în plus, pretențiile ilegal cerute de șefii Asociației de Proprietari mă afectează și pe mine, eu gestionându-i mamei pensia și cheltuielile, inclusiv cele de judecată ?
Ar merge să cer să fiu intervenient în nume propriu, sau ce alt articol de lege să invoc, pentru a ocoli obligația Procurii ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:09, 14 Noiembrie 2018
In primul rand cititi decizia prin care vi s-a acordat curatela. De acolo aflati daca puteti lua decizii in numele ei in ce priveste instantele de judecata. De obicei ar trebui ca un curator sa poata face asta, daca nu s-au impus limitari sau conditii speciale.
Cică nu o pot reprezenta decât dacă am o procură sau un Contract de Mandat. Păi, dacă mama a cerut oficial s-o reprezint în proces, ca și Curator, de ce mă resping Instanțele, mai ales că și eu sunt parte vătămată, ca fiind fiul ei care-i gestionez totul ?
Eu ziceam să cer să fiu Intervenient în Nume Propriu - nu știu ce altceva aș mai putea invoca, ce articol de lege pentru a intra și eu în acest proces, mama fiind imobilizată la pat și astfel i se încalcă
Dreptul la Apărare !
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Rog pe oricine poate, să-mi spună cum mă pot introduce într-un proces al mamei mele, imobilizată la pat, eu fiind Curatorul ei, dar fără a aduce o Procură Notarială ?
Ar merge să cer să fiu Intervenient în Nume Propriu sau Intervenient Principal, știind că e mama mea și am experiență juridică ?
Mai degrabă intervenienți in favoarea Pârâtei. Presupun ca mama Dvs este pârâta in procesul cu asociația de proprietari. O alta modalitate mult mai simpla si mai in regula este sa angajați mamei Dvs un avocat care sa o reprezinte in loc sa interveniți Dvs. In felul acesta ii este respectat dreptul la apărare . In plus, toate cheltuielile cu procesul inclusiv cu onorariul avocatului le puteți imputa asociației de proprietarl
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Petre Enache, Avocat
Nu avem bani pentru alte cheltuieli, deoarece mama e grav bolnavă și avem mare nevoie de bani.
Eu am întrebat doar ce modalități sunt de a interveni direct în procesul ei, deoarece nu se poate apăra și eu am deja experiență în domeniul juridi9c, deoarece am câștigat câteva procese împotriva acestei Asociații și știu mai bine ce să invoc în proces ... unui avocat i-ar lua vreo lună să studieze cele aproape 500 de file ale dosarului în care sunt și eu parte (intentat abuziv în 2014 de șefii Asociației noastre), referitor la niște sume ilegale impuse mie de aceeași asociație !
Problema în dosarul mamei mele e identică cu problema din dosarul meu amintit mai înainte. ÎN ACEST CAZ, NU AM DREPTUL SĂ INTERVIN ȘI EU ÎN PROCESUL EI, EU FIIND CURATORUL MAMEI, DAR ȘI PĂGUBITUL, ÎN SOLIDAR CU EA, DEOARECE EU O VOI MOȘTENI ?

Alte discuții în legătură

Pensie de întretinere pentru copil autist major alina_25 alina_25 Copil cu autism de mic actualmente major ca facut 18 ani avea pensie alimentara dupa ce facut 18 ani tatal lui nu i-a mai trimis cand sunat la el la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire Mihai Mar Mihai Mar Buna ziua! Numele meu este Mihai. In zilele urmatoare va trebui facuta o succesiune a unui apartament . Bunica mea a decedat in urma cu 5 luni si singurii ... (vezi toată discuția)
Curatelã assiris assiris In urma unui proces de obtinere a curatelei, instan?a a respins aceasta din motive pe care nu le în?eleg. Transcriu mai jos actul prin care se face acest ... (vezi toată discuția)