avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mostenire

Buna ziua! Numele meu este Mihai. In zilele urmatoare va trebui facuta o succesiune a unui apartament . Bunica mea a decedat in urma cu 5 luni si singurii mostenitori ar fi cei doi copii ai dansei (unchiul meu si mama mea). Din pacate mama mea sufera de o boala psihica (a avut numeroase internari ) si nu-si poate exercita "functia" de mostenitor. Ce se poate face in acest sens? Este posibil ca mama mea sa cedeze printr-un act notarial drepturile de mostenire unuia dintre copiii ei? Mentionez ca nu are un tutore sau curator si nici nu are ordin de interdictie. Ce va trebui facut pentru a se finaliza succesiunea? Va multumesc!
Instituiti curatela prin dispozitie a primarului locului de domiciliu al mamei dvs. pt a finaliza succesiunea . Curatorul desemnat va putea sa intocmeasca ulterior dezbaterii succesiunii orice act , inclusiv translativ de proprietate, catre copii .
Odata fiind renuntator la partea cuvenita din mostenire , niciun alt succesor nu va mai avea drept de mostenire . Deci... ;) Curatela .
In situatia in care detineti documente medicale din care sa rezulte afectiunile si starea sa actuala de sanatate,puteti sa va adresati unui birou notarial pentru incheiere procura
Daca exista consens intre parti ,pentru modalitatea impartirii masei succesorale,
puteti solutiona direct prin notar.
Daca nu exista consens,dezbaterea se va solutiona in instanta
Ynocenta, ce procura? Daca femeia nu este capabila de a incheia acte, poate incheia acte?
Adica nu poate semna ca mostenitor, dar poate semna ca mandatar?? :O
E un nonsens, nici logica nu are...
Curatela si basta!
Aresata cerere primariei de domiciliu a mamei pana se implinesc 6 luni de la deces, asa ca termenul de acceptare sa se prelungeasca pana la numirea unui curator.
solicitati in instanta punerea sub interidictie judecatoreasca a persoanei bolnave.
punerea sub interdictie este un mijloc de ocrotire partiala sau totala a intereselor persoanelor care nu au discernamantul de a se ingriji de interesele lor, din cauza alienatiei mintale sau a debilitatii mintale .
pe perioada procesului se va desemna un curator .
pt. interzis termenul de optiune succesorala curge de la data desemnarii curatorelui .
Curator poate fi desemnat si un membru al familiei? Sot sau copil...

Alte discuții în legătură

Succesiune,curatela benjy23 benjy23 Salut.Tatal meu a decedat in urma cu 4 ani, in tot acest timp nu am reusit sa deschid succesiunea din cauza mai multor probleme.Una dintre probleme este ca ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara cris_deo cris_deo buna ziua. in cat timp se da un raspuns de catre o autoritate publica in speta autoritatea tutelara la o petitie formulata de catre mine. care este timpul ... (vezi toată discuția)
Curatela iconaruclaudia iconaruclaudia Am o mama in varsta de 81 de ani,bolnava, nedeplasabila de 5 ani de zile,nu este in depline facultati mintale( nu primeste medicul in casa).Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)