avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie servicii intracomunitare cu TVA sau FARA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie servicii intracomunitare cu TVA sau FARA TVA

Buna seara,

Incerc sa lamuresc urmatoarea situatie.
Sunt o firma neplatitoare de TVA si pentru ca folosesc Google Adwords mi-am obtinut si un CIF special pentru facturile emise fara TVA de google, iar eu platesc separat in Romania.

Acum vreau sa achizitionez un domeniu( adresa url ) de la o firma care are sediul in Cipru( stat membru UE), dar ei imi emit factura in Euro si-mi adauga TVA 19%.

Intrebarea mea este: care din cele doua CIF-uri ar trebui sa le utilizez?

Mentiuni:
Le-am solicitat sa-mi emita factura fara TVA pe codul special si din motive tehnice(soft) nu pot sau cel putin asa m-a lasat sa inteleg( am mai procedat la fel cu platforma Evanto si am platit TVA-ul separat in Romania).
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
alesoft, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 00:40, 12 August 2018
Buna seara,

Trebuie sa ii dati furnizorului extern codul de tva pentru comert intracomunitar. Factura externa trebuie sa fie fara tva.
Dvs. veti depune:
- Decontul special de taxă 301 şi s plata TVA aferentă achiziţiei intracomunitare de servicii; şi
- Declaraţia recapitulativă 390, cu simbolul S.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)