Mai am o intrebare: este posibil ca eu sa trimit documentele de aici din tara in strainatate, la celalalt partener ca sa le semneze in fata unui notar sau avocat si sa mi le trimita inapoi iar apoi casatoria se desface pe baza semnaturilor?
Puteti sa trimiteti actele pentru a fi semnate, dar pentru divortul de comun acord trebuie sa fiti ambii prezenti in fata instantei. Mai exista posibilitatea ca persoana care are resedinta in straintate sa mandateze pe altcineva in baza unei imputerniciri autentice, care sa o reprezinta pentru divort. Dar persoana mandatata va trebui sa fie prezenta in instanta . Pentru intrebari suplimentare ma puteti contacta la e-mail silviaandronache@yahoo.com
Daca sotul aflat in strainatate nu poate sa fie prezent la instanta de judecata, acesta poate mandata prin procura speciala o persoana care sa-l reprezinte (de regula avocatul). Aceastea in cazul divortului prin acordul partilor....
Se poate divorta insa din culpa comuna, dvs avand calitatea de reclamat , iar sotul aflat in strainatate de parat. In acest caz, trebuie sa stiti adresa exacta a sotului pentru a putea fi citat in strainatate. Avand calitatea procesuala de parat, sotul din strainatate nu este obligat sa se prezinte in fata instantei de judecata....