avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara prezenta la judecatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara prezenta la judecatorie

Pot divorta fara sa ma prezint la judecatorie? Nu avem copii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:46, 11 August 2010
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Sunt in starinatate. Am permis de munca si nu as dori sa ma intorc in tara. Dar buletinul imi este de aici bineanteles. Ma poate reprezenta un avocat?
Daca aveti resedinta in strainatate,puteti mandata un avocat sa va reprezinte la proces.;)
Resedinta insemnand ce fel de act? Adica prin ce act se poate dovedi acest lucru?
Eu am numai contractul de munca din strainatate, cazarea imi este asigurata. Este de ajuns? Sau trebuie sa ma intorc in tara? Si inca ceva. Pot ramane cu numele de acum? (nu de alta, dar schimbarea actelor presupune alt timp pe care nu il am...)

Alte discuții în legătură

Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Falsul in decleratii sperantagabi sperantagabi faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)