avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimb de noapte.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimb de noapte.

Am mai pus o data întrebarea,si cred ca nu am formulat-o corect.
Este legal sa i se impună unui angajat să lucreze consecutiv doua saptamini schimbul de noapte cu repaus sâmbătă și duminică?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 21 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal. Trebuie respectat un grafic de lucru, aprobat de angajator, conform caruia se lucreaza in toate schimburile 5 zile pe saptamana plus 2 zile consecutive, libere, astfel incat sa nu se depaseasca media de 22,5 zile/ luna.
Trebuie sa vedeti ce scrie si in Contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma, Contractul individual de munca pe care l-ati semnat si in Regulamentul de ordine interioara al firmei.
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului. (art.117 C.mun.)

Prin urmare, in privinta stabilirii programului de munca si a modului de repartizare a acestuia pe zile angajatorul nu are decat obligatia de a aduce aceste chestiuni la cunostinta salariatilor si de a le afişa la sediul angajatorului.

=====

Nu mai deschideti acelaşi topic de mai multe ori sau pe secţiuni diferite ale forumului. Topicurile în plus vor fi șterse de administratori sau moderatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)
Grafic de lucru lunar, afisare andreeaacosteaa andreeaacosteaa Lucrez intr-un spital de stat, unde se lucreaza conform unui grafic de lucru intocmit lunar, de catre asistenta sefa. Problema este ca acest grafic se afiseaza ... (vezi toată discuția)
Program de lucru adimanea adimanea Buna ziua, in contractul de munca se mentioneaza la\" Durata muncii\" \"O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind repartizata inegal, fara a depasi 48 ... (vezi toată discuția)