avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vânzare -cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vânzare -cumpărare

Bună ziua, în urma cu un an am făcut un antecontract de vânzare cumpărare pentru o suprafață de teren. La acea data terenul se afla intr-un proces de ieșire din indiviziune, fiind obiectul unei moșteniri. Am achitat în întregime acest teren urmând ca în termen de 1 an sa facem contractul. Vânzătoarea se obliga sa facă demersurile necesare , în caz contrar sa fie obligata sa suporte o despăgubire echivalentă cu dublul încasat. Nu a făcut acest lucru și nici nu este interesata de așa ceva.Ce pot face eu în acest caz pentru a intra legal în posesia terenului sau a despăgubirii? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Teteron123 , utilizator 13:41, 5 Ianuarie 2024
Sa perfectati vânzarea pe cale judecătorească.
Contactați un avocat.
Problema este ca nu s-a făcut succesiunea pentru acel teren și vânzătoarea nu este proprietara în fapt.
Buna ziua. Potrivit art. 1669 al. (1) si (2) din Codul Civil, aveti posibilitatea de a cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite. Dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat. Cu toate acestea, nu ati specificat care este stadiul procesului avand ca obiect iesirea de indiviziune, respectiv daca a fost solutionat definitiv si daca terenul a fost atribuit promitentului-vanzator, eventual daca ati formulat cerere de interventie in acel dosar. In cazul in care nu puteti formula o astfel de actiune, puteti solicita rezolutiunea promisiunii de vanzare din culpa promitentei-vanzatoare si obligarea acesteia la plata unei sume echivalente dublului pretului achitat de catre dvs (conform promisiunii). Mentionez insa ca cele prezentate anterior depind de particularitatile spetei prezentate de catre dvs., precum si de continutul exact al promisiunii de vanzare.
Buna ziua. Am apucat sa raspund fara sa vad completarea dvs. In prima postare ati mentionat ca in urma cu un an "terenul se afla intr-un proces de ieșire din indiviziune, fiind obiectul unei moșteniri", insa dupa cum am mentionat in primul raspuns, nu ati mentionat stadiul acelui dosar. Pentru clarificarea situatiei dvs, va recomand sa contactati un specialist.
Mulțumesc pentru răspuns, am aflat ulterior ca succesiunea a fost făcută pe mai multe terenuri ale defunctului însă bucata "cumpărată " de mine apare ca fiind vândută către o alta persoană de către defunct.

Alte discuții în legătură

BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)
Contestatie vanzare Diana Chis Diana Chis Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie,daca se poate: bunicul meu a incheiat o promisiune de vanzare cu o asociatie agricola, in luna ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare pentru un teren in indiviziune cezarad cezarad Vreau sa cumpar un teren de la o persoana care a avut mai multe suprafete de teren impreuna cu sotia sa, care a decedat recent. Tinand cont ca persoana care ... (vezi toată discuția)