avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorală cu valoare mică, taxă notarială ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorală cu valoare mică, taxă notarială mare. Mă pot adresa ANPC?

valoarea mesei succesorale cca 2000 lei (auto vechi an 2002), notarul fara sa stie de valoarea bunurilor stabilite de comun acord intre mostenitorii de drept i-mi percepe o taxa de 470 lei care corespunde grilei notariale de 5000 euro aprox. 23000 lei .Este corect sau nu ,ma pot adresa OPC-ului?
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:22, 22 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect. Onorariile stabilite prin lege sunt minime. Maximul il stabilește fiecare notar in functie de cum își apreciază munca.
Însă tind să cred ca v-a fost perceput onorariul minim. La acesta se adaugă tva-ul, 1% impozit din valoare masei succesorale, dacă au trecut mai mult de 2 ani de la deces, verificări etc.
Conform art 33 al 3 lit g, din normele metodologice, "impozitul se calculează și se încasează la valoarea proprietăților imobiliare cuprinse în masa succesorală."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune cu parinti necasatoriti robert paul robert paul Buna seara.Suntem 3 frati.Parintii nostri au cumparat un apartament prin 1979,(pe numele mamei mele-proprietar).Mama mea a murit acum 6 ani,dar n-am facut taxa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire luculus luculus Buna ziua As dori sa aflu un pret aproximativ pentru o dezbatere de mostenire. Valoarea mostenirii este de cca. 100.000 lei (apartament 2 ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul valoare masa succesorala doar_dana doar_dana Cum se calculeaza valoarea unor terenuri si imobile ce urmeaza a face obiectul dezbaterii masei succesorale? (vezi toată discuția)