avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere penală în urma unui accident cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere penală în urma unui accident cu victime

Bună seara!
Am avut un accident în urma cu 1 luna si jumatate (13 iunie 2018).Eu am fost persoana vătămată.Este considerat accident cu victime.
Am discutat cu băiatul care a provocat accidentul pentru ca sa nu depun aceea plângere penală...am posibilitatea de a depune plângerea penală în termen de 3 luni.Am zis sa ajung la o înțelegere în care am cheltuit bani cu tratament si i.am spus sa imi ofere o sumă de bani mai exact 1300 lei ,contravaloarea tratamentului,zilelor lipsite de la serviciu,sperietura.Din punctul meu de vedere nu este o sumă prea mare.Pe data de 15 luna aceasta trebuia sa imi dea bani l.am sunat am vorbit cu el si mi.a zis sa il sun pe 18 ca inca nu a luat bani.Surpriza mi.a blocat numarul de telefon.Intrebarea mea este următoarea:Pot sa mai scot certificat medico-legal? Precizez ca a trecut 1 luna de la data accidentului...ce sfaturi sa imi dati ?
Va multumesc frumos si o seara frumoasa!
Daca este vorba de accident de circulatie ... situatia este un pic mai complicata ... vorbim deja de doua infractiuni ... iar cel care te a vatamat ar trebui sa raspunda penal, asiguratorul fiind cel care ar trebui sa te despagubeasca. Daca nu exista fapta penala il poti da in judecata in civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce o sa mi se intample daca cineva a facut o plangere penala asupra mea pentru ca l.am lovit? Popescu Vlad Popescu Vlad Sunt minor am 14 ani si un coleg care are handicap in acte a spus intr.o zi profesorului ca nu am venit la scoala pentru ca m.am dus sa ma sinucid pentru ca ... (vezi toată discuția)
Avocatnet italia: probleme mari cu vânzătorul la cumpărarea unei mașini, poliția nu mă ajută ContSters492652 ContSters492652 Buna ziua. Am cumparat o masina, de la o firma ce se ocupa cu masini second hand. Am mers cu respectivu sa facem contractu dupa e ma convins sa cumparat ... (vezi toată discuția)
Plângere penală după 3 luni de la data faptei DavidAndrei_ DavidAndrei_ Buna ziua. Am o intrebare care ma macina de vreo 2 luni si nu gasesc raspunsul nicaieri. Acum vreo 3 luni am jucat la o casa de pariuri niste bani, am ... (vezi toată discuția)