avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Raber SRL : Creditor
Grecu SRL : Terţ poprit
Cristea Ion : Debitor
BIROUL EXECUTORULUI JUDECÃTORESC Barbu Gheroghe : Intimat
Obiectul procesului este validare poprire.
Imi sputeti spune va rog impotriva cui este inaintata acttiunea si cine va fi executat silit?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:03, 6 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Cristea Ion si Grecu SRL.
Cu stima !
Hotararea prin care este validata poprirea obliga tertul poprit sa plateasca creditorului, in limita creantei, suma datorata debitorului.
Dupa validarea popririi, tertul poprit va proceda, dupa caz, la consemnare sau la plata.
In caz de nerespectarea a hotararii , executarea silita se va face impotriva tertului poprit, pe baza hotararii de validare care constituie titlu executoriu.
Deci pana la urma va plati firma sau persoana fizica?
Obligatia principala este a persoanei fizice deci va trebui sa plateasca persoana fizica prin intermediul firmei.
Daca insa se doveste in instata ca firma a dat bani persoanei fizice dupa ce a fost primita adresa de poprire, instanta va dispune validarea popririi.
Daca nici dupa aceasta sentinta firma nu va plati sumele catre creditor, procedura de executare va incepe impotriva firmei.
Buna ziua !
V- am scris exact ordinea mai sus !
Daca nu plateste debitorul, va plati tertul poprit, acesta din urma putandu- se indrepta cu o actiune impotriva debitorului, actiune ce va avea ca obiect recuperarea sumei poprite .
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)