avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate renunta la perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate renunta la perioada de proba?

Buna ziua,

In codul muncii este specificat ca perioada de proba pentru functii de conducere este de cel mult 120 de zile, dar cred ca nu este precizat un minim. Daca doreste, angajatorul poate renunta la aceasta perioada de proba? As vrea sa inteleg daca ii pot solicita unui angajator sa renunte la perioada de proba?
Multumesc de ajutor,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 23 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca se poate modifica c.i.m.cu privire la durata perioadei de proba... de renuntare nu poate fi vorba.
acest răspuns util
Buna ziua,
Perioada de proba este o clauza facultativa care poate fi introdusa in CIM.
Odata introdusa in CIM, conform legii, ambele parti ale contractului pot beneficia de ea. Nu poate produce efecte doar pentru o singura parte.
Mai multe gasiti aici: [ link extern ] /
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns. Poate nu m-am exprimat corect. Pot negocia cu angajatorul ca perioada de proba sa fie de 5 zile, de exemplu, in loc de 120 de zile? Multumesc de ajutor,

acest răspuns util
Se poate negocia cu angajatorul o perioada de proba mai mica de 120 de zile calendaristice.

Codul Muncii reglementeaza durata maxima a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba Anayllyl Anayllyl Buna dimineata! Va rog sa-mi raspundeti cat poate dura perioada de proba si daca o perioada de 90 de zile este legala. Multumesc (vezi toată discuția)
Clauza preaviz pentru perioada de proba sorin.dima sorin.dima Buna ziua, In prezent lucrez de aprope 3 ani pentru o firma romaneasca ce presteaza servicii externalizate pentru un client unic, o companie din SUA. Recent ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)