avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua

Bună ziua as dori sa mă ajutați cu un răspuns la o problema pe care o am . Mă numesc Corina sunt angajata cu 4 ore și am o pensie de invaliditate gradul III. La servici trebuie sa fac și ore suplimentare. Vreau sa stiu daca am voie la ore suplimentare?? V-as fi recunoscătoare pt răspuns . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 21 Iulie 2018
Nu aveti voie sa efectuati ore suplimentare.

Codul Muncii
Art. 105
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial, este sanctionata cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru miha_ella71 miha_ella71 Administratorul unei societati este angajat cu 4 ore,are voie sa lucreze ca vanzator la firma mai multe ore? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare pentru angajatii part time? lucialuca lucialuca Buna ziua! Angajatii part time pot sa faca ore suplimentare? (vezi toată discuția)