Am terminat Fac de Constructii la Timisora prin 2004 si as vrea sa imi fac un Pfa pentru Proiectare cod Caen 7112 dar nu pot intra la Norma de Venit cu acest gen de activitate. Cea mai apropiata "meserie" ar fi topografia care intra la Norma de Venit. Iar ca si cod Caen ar fi tot 7112. Daca nu am absolvit Fac de Geodezie si Cadastru dar am absolvit Fac de Constructii si am in foaia matricola Topografie, pot sa deschid Pfa in Topografie? Mai exista vreo alta posibilitate sa deschid Pfa cu Norma de Venit dar sa aiba cod 71** sa pot presta servicii de proiectare.
Multumesc.
Da exista............. din pacate.
Se pare ca e nevoie sa iti acorde ei dreptul de semnatura........!!!
Dar........................ repet exista vreo alta posibilitate de a face proiectare pe Norma de Venit in domeniul 71***
Multumesc pentru raspuns!!
Recunosc ca nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid.
orice geodez care are un site pe internet... e capabil sa iti raspunda la intrebarea ta de inceput, cu atat mai mult cu cat ..ei au pregatire profesionala si tot asa.
nu e vorba de rapiditate si eu ma lovesc cam de acelasi chestii in profesia mea de traducator si unele intrebari de inceput, chiar merita sa asculti ceea ce o sa iti raspunda unul cu 5-10 ani de experienta in domeniu . Ca iti da si niste sfaturi sau niste greseli pe care sa le eviti. Deci suna chiar orice geodez...de pe net...
Multumesc inca odata pentru raspuns, probabil ca ai dreptate dar problema mea nu e sa activez ca si Topograf, problema mea mai degraba de natura juridica si anume imi trebuie sau nu un "atestat" de la Geodezi ca sa fac Pfa. Ca daca imi pot face PFA ca topograf va avea acelasi cod CAEN adica 7112 care in mod normal il are si activitatea pe care o voi face eu de fapt.
pt atestat de geodezi inseamna ca e un test, e macar o hartie, o autorizatie data gratis pe baza diplomei tale de licenta, e ceva la mana, in plus fata de ce ai in prezent (sau trebuie sa citesti legea lor, chiar daca nu te va lamuri prea mult, tocmai ca sa te delimitezi)
Nu este normal numai cu diploma de licenta sa devii doctor sau avocat sau geodez sau traducator. Practic cand termini facultatea esti un nimeni, necalificat . Numai la traducatori se poate... fara examene , fara macar corp profesional, fara nimic, sa aiba gratis autorizatii de la Ministerul Justitiei doar pe baza de dosar?! inclusiv doar pt cei cu liceul e gratuit ! sunt convins ca nu mai exista o alta profesie in care sa sa procedeze atat de ...halucinant...de lipsit de ...reglementari elementare! Avand in vedere ca exista ordinul geodezilor sunt cu mult in fata traducatorilor...si reglementarile si dreptul la semnatura sunt mai clare si reglementate.
Acuma faptul ca impartiti acelasi CAEN....
vorba ta.. si cum dovedesti ca esti "autorizat"? ca sa poti sa fii recunoscut ca persoana fizica "autorizata".
unde e "hartia"? e nevoie de hartie? sau se poate doar cu diploma de licenta?
(normal ar fi sa nu se poata doar cu diploma de licenta, dar.....)