va scriu in speranta ca ma puteti ajuta . Sotul meu meu are o casa la tara pe numele lui , avand contract de vanzare-cumparare fiind cumparata de la parintii lui acum 11 ani .
Sora lui a fost de acord ca fratele ei sa cumpere casa primind si 2500 de euro despagubire din pacate fara a inregistra aceasta suma la notar .
Acum sora lui ne-a dat in judecata ca vrea parte din casa respectiva .
Care sunt sansele ca ea sa aiba castig de cauza in proces ? Poate ea sa obtina parte din casa ?
Atunci ar fi bine sa faceti la respectivul act de vânzare cumpărare un act adițional in care sa se specifice faptul ca este de fapt un contract de intretinere viagera. Pentru ca presupun ca nu aveți o dovada ca au fost virați banii in contul părinților. Fara aceea dovada de virament al banilor contractul Dvs de vânzare cumpărare este de fapt o donație deghizată si poate fi atacat dupa decesul parintilor
am inteles , si putem deci sa facem acest act aditional de intretinere viagera si acum ?Chiar daca ea ne-a dat deja in judecata ? Inca nu ne-am prezentat in tribunal , abia ce ne-a ajuns citatia . Si cat timp traiesc parintii nu poate fi atacat contractul de vanzare-cumparare?
Donatie?
Diana123123
Buna ziua,
Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)