avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi atacat un contract de vânzare-cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi atacat un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu părinții? Sora soțului meu ne-a dat în judecată pentru partea ei, deși a fost despăgubită

Buna ziua,

va scriu in speranta ca ma puteti ajuta . Sotul meu meu are o casa la tara pe numele lui  , avand contract de vanzare-cumparare fiind cumparata de la parintii lui acum 11 ani .
Sora lui a fost de acord ca fratele ei sa cumpere casa primind si 2500 de euro despagubire din pacate fara a inregistra aceasta suma la notar .
Acum sora lui ne-a dat in judecata ca vrea parte din casa respectiva .
Care sunt sansele ca ea sa aiba castig de cauza in proces ? Poate ea sa obtina parte din casa ?
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:53, 30 Iulie 2018
Parintii au decedat?... e important acest amănunt...
nu , parintii traiesc
parintii lui care i-au vandut casa , locuiesc in casa respectiva cu noi
Atunci ar fi bine sa faceti la respectivul act de vânzare cumpărare un act adițional in care sa se specifice faptul ca este de fapt un contract de intretinere viagera. Pentru ca presupun ca nu aveți o dovada ca au fost virați banii in contul părinților. Fara aceea dovada de virament al banilor contractul Dvs de vânzare cumpărare este de fapt o donație deghizată si poate fi atacat dupa decesul parintilor
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Petre Enache, Avocat
am inteles , si putem deci sa facem acest act aditional de intretinere viagera si acum ?Chiar daca ea ne-a dat deja in judecata ? Inca nu ne-am prezentat in tribunal , abia ce ne-a ajuns citatia . Si cat timp traiesc parintii nu poate fi atacat contractul de vanzare-cumparare?

Alte discuții în legătură

Mostenire casa parinteasca lalex lalex Buna seara! Mama mea, fiind proprietara unei case doreste sa imi transfere dreptul de proprietate mie(fiul ei) tinand cont ca mai are o fiica,cu care am cazut ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)
Donatie? Diana123123 Diana123123 Buna ziua, Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)