avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada cat beneficiezi de indemnizatie de somaj ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada cat beneficiezi de indemnizatie de somaj constituie vechime in munca?

perioada cat beneficiezi de indemnizatie de somaj constituie vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 20:36, 4 Noiembrie 2009
Constituie stagiu de cotizare asimilat care se ia in calcul la stabilirea pensiei.
1. Perioada de somaj indemnizat este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pemsie si sanatate.
2. Adica este "vechime in munca" dar nu este "vechime in specialitate".
Buna ziua !
Dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 76/2002, perioada in care o persoana a primit indemnizatie de somaj se ia in calcul pentru stabilirea drepturilor la pensie nu si pentru acordarea sporului de vechime.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime si spor de vechime AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Cand se calculeaza anii lucrati din cartea de munca pentru a i se acorda sporul de vechime in functie de anii lucrati se scad zilele de fara plata? Sau ele nu ... (vezi toată discuția)
Perioada somaj ralucard ralucard Buna ziua! As dori sa stiu ce perioade imi sunt luate in calcul la vechimea in munca, avand in vedere faptul ca lucrez la stat si beneficiem de sporul privind ... (vezi toată discuția)
Somajul se considera vechime in munca? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarele intrebari: - se considera somajul vechime in munca si unde este reglementat acest lucru? - daca am fost somer pot ... (vezi toată discuția)