avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot angaja legal un tatuator cu experiența dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot angaja legal un tatuator cu experiența dar fără atestat?

Va rog frumos dacă ma puteți ajuta sa îmi răspundeți.Am deschis un salon de tatuaje și am angajat deja un băiat cu atestat angajat și as dori și eu sa stiu dacă pot angaja tatuatori cu experiența dar fără atesta.Doamna care se ocupa de mine la resursele umane îmi cere doar tatuatori cu atestat care se găsesc foarte greu.Exista o varianta sa ii pot angaja? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 23 Iulie 2018
Nu exista varianta angajarii fara atestat..... insa il puteti angaja pe o alta functie pana cand va obtine acel atestat.

Ordin 1136/2007
art. 9
(1) Angajatorul trebuie să asigure angajaților săi cursuri periodice de instruire, conform reglementărilor Ministerului Sănătății Publice și Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, astfel încât prin activitățile desfășurate de aceștia să nu fie afectată sănătatea lor și a clienților.
(2) Personalul angajat are obligația de a efectua controale medicale la angajare și controale periodice, conform prevederilor legislației în vigoare; documentele care dovedesc efectuarea acestor controale medicale se pun la dispoziția inspectorilor sanitari, în timpul acțiunilor de inspecție.
(3) Personalul angajat trebuie să cunoască toate reglementările domeniului său de activitate.
(4) Personalul angajat trebuie să demonstreze competență în folosirea materialelor și a procedurilor, în conformitate cu responsabilitățile atribuite, astfel încât să prevină orice pericol pentru sănătate.

(5) Pentru acordarea primului ajutor în caz de accidente, angajații trebuie să aibă la dispoziție trusă de prim ajutor, facilități și personal instruit pentru acordarea primului ajutor.

NORME DE IGIENĂ din 27 iunie 2007pentru serviciile din cabinetele de piercing și tatuaj
art.17
(1) Instruirea personalului se face în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind organizarea și certificarea instruirii profesionale a persoanelor, a însușirii noțiunilor fundamentale de igienă, serviciilor de îngrijire corporală și de prim ajutor.
(2) La angajare, operatorii trebuie să facă dovada absolvirii cursurilor de noțiuni fundamentale de igienă, de acordare a primului ajutor și a cursului de specialitate, cu excepția cadrelor medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare vânzător fara studii economice Abrambureala Abrambureala Buna ziua, Suntem o firma nou deschisă - SRL, cu obiect de activitate producție si comerț. 1) Vrem sa angajam ca vânzător (sau lucrător comercial) o ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii fara firma-angajare COVASA COVASA Ce risc in urmatoarea situatie: prestez servicii de tatuaj intr-o locatie dobândita prin comodat, acces public scazut. Fara firma sau angajare. 99% circuit ... (vezi toată discuția)
Preparator fast food Xtrek Xtrek Ma intereseaza daca pentru un preparator fast food este necesar sa aiba certificare de bucatar sau eventual ce cursuri trebuie sa urmeze. Multumesc. (vezi toată discuția)