avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator in insolventa

Cum pot recupera drepturile salariale de la fostul angajator aflat acum in insolventa?mentionez ca in momentul demisiei mele nu intrase in procedura de insolventa. Ulterior am aflt ca timp de 6 luni mi au fost opriti bani din salariu in urma unei popriri dar acei bani nu au fost virati ....
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
MiraFlorentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: MiraFlorentina , utilizator 16:22, 23 Iulie 2018
deja sunt implicaţii penale aici.
Reţinerea din salariu fara plata acestor sume catre creditor reprezinta delapidare, falsificarea contabilitatii, prin emiterea unui fluturas fals, declaraţii false, înşelăciune...
Slabe şanse să mai recuperaţi ceva dacă nu au bani.
Având în vedere că este vorba de infracţiune, cel mai bine e să faceţi plângere penală şi plângere la lichidatorul judiciar.
Inscrieti-va la masa credala cu suma restanta.
Am inteles ca toti fostii angajati au fost inscrisi. Citisem undeva ca putem apela la fondul de garantare. Ce ar trebui sa facem?
Pentru a se putea accesa creantele salariale din Fondul de garantare, este necesar ca impotriva angajatorului:
1. sa fi fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei;
2. sa fi fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

Din resursele Fondului de garantare salariatii isi pot recupera salariile restante etc. in limita a 3 salarii medii brute pe economie per salariat.

Inainte de a se adresa agentiei teritoriale, salariatii sau organizatiile legal constituite ce reprezinta interesele acestora trebuie sa notifice in scris administratorul sau lichidatorul angajatorului in stare de insolventa, in vederea efectuarii demersurilor necesare pentru plata creantelor salariale.
[ link extern ]
Multumesc! Ma puteti ajuta cu un exemplu de instiintare a administatorului judiciar va rog?

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii din fondul de garantare Radiar Radiar Buna ziua, as vrea sa știu dacă există posibilitatea recuperării unor salarii restante din fondul de garantare, în cazul în care firma a intrat în ... (vezi toată discuția)
Salarii restante societate in insolventa ralukasonika ralukasonika Buna ziua! societatea este in insolventa din august 2014 si in august 2016 s-a vandut un activ al firmei cu acordul unilateral al comitetului de creditori si ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez salariul de la o firma in insolventa mihaimustata mihaimustata Buna seara, Desi s-a mai discutat, neavand cunostinte juridice, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma la care am lucrat este in insolventa din 2011. Eu ... (vezi toată discuția)