avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SALARII RESTANTE SOCIETATE IN INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SALARII RESTANTE SOCIETATE IN INSOLVENTA

Buna ziua! societatea este in insolventa din august 2014 si in august 2016 s-a vandut un activ al firmei cu acordul unilateral al comitetului de creditori si cu al aministratorului judiciar, activ al firmei care este garantie la unii din furnizori.
in aceasta siuatie, salariile restante care sunt inscrise la masa credala se mai pot plati sau se plateste numai la acei furnizori care au cauza de preferinta????
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 07:23, 6 Noiembrie 2016
Va puteti adresa administratorului judiciar in scris, eventual depuneti notificarea si la dosarul cauzei, sa va plateasca salariile restante din Fondul de Garantare.
Pentru a se putea accesa creantele salariale din Fondul de garantare, este necesar ca impotriva angajatorului:
1. sa fi fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei;
2. sa fi fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.
Din resursele Fondului de garantare salariatii isi pot recupera, in limita a 3 salarii medii brute pe economie per salariat, salariile restante, alte indemnizatii, compensatii banesti datorate etc.
Creantele salariale se suporta pentru o perioada de 3 luni calendaristice anterioare datei la care se solicita acordarea drepturilor si preceda sau succeda datei deschiderii procedurii insolventei.

Agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca sunt competente sa stabileasca cuantumul creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora, la cererea scrisa a:
- administratorului sau lichidatorului angajatorului aflat in stare de insolventa;
- salariatilor angajatorului;
- organizatiilor legal constituite ce reprezinta interesele salariatilor.

Inainte de a se adresa agentiei teritoriale, salariatii sau organizatiile legal constituite ce reprezinta interesele acestora trebuie sa notifice in scris administratorul sau lichidatorul angajatorului in stare de insolventa, in vederea efectuarii demersurilor necesare pentru plata creantelor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante salariale MIXAM MIXAM Am o nelamurire legata de acest subiect, am de incasat creante salariale in suma destul de mare (15.600 lei) dar nu voi putea sa incasez nici un leu ca ... (vezi toată discuția)
Insolvabilitate concedieri andreea_casaru andreea_casaru Buna, Am fost disponibilizata in baza legii 85/2006,care se refera la disponibilizari in caz de insolventa(se acorda un preaviz de 15 zile lucratoare ,fara ... (vezi toată discuția)
Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)