avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O rudă revendică niște terenuri primite ca zestre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O rudă revendică niște terenuri primite ca zestre de bunica, fără niciun act., care acum sunt în rolul agricol pe numele meu. Ce s-ar decide în instanță dacă am ajunge până acolo?

O ruda a bunicii revendica terenurile pe care aceasta le-a primit ca zestre de la parinti (fara un act) si care acum sunt in rolul agricol al primariei pe numele meu. Ce s-ar decide daca s-ar ajunge in instanta? Ce ma sfatuiti sa fac acum?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: fight_for_justice , utilizator 08:43, 26 Iulie 2018
Va sfatuiesc sa nu faceti nimic.

Nu dvs, ci cei care revendica un drept impotriva dvs. trebuie sa introduca o actiune in instanta.

Daca intre parinti si ruda nu a fost incheiat un act autentificat la notar, ruda nu are niciun drept asupra terenurilor.

Cu stima,
Av. Bogdan Costache
Multumesc pentru sfat. Pot cadstra si intabula terenurile pe numele meu?
Da.

Daca aveti actele de proprietate asupra terenurilor, ar trebui sa puteti sa le intabulati fara probleme.
Terenurile au fost transmise verbal bunicii mele, ca zestre de nunta . Au fost in rolul agricol pe numele bunicului si trecute de acesta in rol pe numele meu. Ma indoiesc sa existe cineva care sa aiba acte de proprietate pe numele sau.
Nu le veti putea intabula fara a avea un act de proprietate, certificat de mostenitor, contract de donatie, v/c, etc.

Alte discuții în legătură

Casa la tara fara numar cf bea_iza bea_iza buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit ... (vezi toată discuția)
Caracterul rol-ului fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie. Printr-un act de vanzare-cumparare am devenit proprietar al casei bunicilor mei. In ROL-ul de la primarie sunt ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)