avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Monitorizare video loc privat de parcare: am nevoie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Monitorizare video loc privat de parcare: am nevoie de acordul asociației de proprietari?

Buna ziua,

Stau de 6 luni intr-un bloc nou construit de un dezvoltator privat. Am achizitionat impreuna cu apartamentul meu un loc de parcare exterior pe care as vrea sa-l monitorizez video.
Camera ar urma sa fie montata la mine in balcon si indreptata inspre curtea interioara a blocului unde exista si alte locuri de parcare (dar nu ar fi indreptata si nu ar inregistra imagini dinspre bloc).

Intrebarea este: dpdv legal am nevoie de acordul asociatiei pentru a-mi monitoriza locul de parcare? Parcarea este privata, delimitata de bariere de intrare.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Aceasta intrebare trebuie adresata asociatiei de proprietari. Mai mult, cred ca ar trebui sa intrebati mai multi vecini daca ar fi de-acord cu masura propusa de dvs. Faceti un tabel cu vecinii in care puneti intrebarea. Raspunsul lor trebuie sa fie cu DA - pentru monitorizare si cu NU, daca sunt impotriva. Daca aveti mai multi de DA, mergeti la sediul as. prop.
Inteleg ca nu vor fi cheltuieli privind achizitionarea echipamentului si intretinerea acestuia, da?
Mult succes!

PS: am intalnit un caz, aici pe forum, in care un proprietar a fost nevoit sa-si monitorizeze locul de parcare din casa (a pus camera la geam), din cauza ca as. prop. nu si-a dat acordul in acea cerere de monitorizare...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OK, multumesc, doar ca eu as vrea sa intreb asociatia de proprietari doar daca este legal necesar.
Pentru ei nu implica costuri, costurile le voi suporta eu.

Eu doresc sa monitorizez locul meu de parcare de la mine de la balcon - de pe exterior-ul balconului.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Vladescu Ionut, utilizator
OK!
Este bine sa discutati (in scris) si la as. prop. In mod normal nu trebuie sa fie probleme.
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
De ce propuneti aceasta varianta? Care este motivatia?

grosuanatolie a scris:

O montati pe tamplaria geamului, nu pe peretele exterior.

Alte discuții în legătură

Camera de supraveghere betton betton ce pot face in situatia in care un vecin a montat o camera de supraveghere in spatiul comun (casa scarilor)? mentionez ca aceasta camera este indreptata spre ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere Laurentiu33 Laurentiu33 Buna , am montat pe balconul blocului meu o camera IP de supraveghere , pt a monitoriza masina din parcare ( fiind sparta de 2 ori ) . Normal , vecinii mi-au ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere Bolo77 Bolo77 Locuiesc la parter si doresc sa montez o camera de supraveghere undeva langa geam(deci pe proprietatea mea) pentru a monitoriza masina din parcare. Este vorba ... (vezi toată discuția)