avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu prenatal

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca am fost in concediu de risc maternal cum se calculeaza concediu prenatal? Se iau in calcul si lunile din risc maternal sau brutul din ultimile 6 luni anterioare concediului de risc maternal??!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocat , Avocat 10:58, 24 Iulie 2018
Conform O.U.G.111/2010 actualizata privind concediul si indemnizatia lunara acordate pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani,beneficiari ai acestor prevederi sunt persoanele care au realizat venituri din salarii si asimilate salariului in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Indemnizatia este in cuantum de 85%din media veniturilor nete din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului si nu poate fi mai mica de 85%din cuantumul salariului minim brut pe tara in plata la aceea data.
Conform alin 5 art.2 din Ordonanta cele 12 luni pot fi constituite chiar si integral din perioadele in care beneficiarii s au aflat in concedii de asigurari sociale pre.de O.U.G.nr.158/2005 sau concedii medicalepentru prevenirea inbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ellay_yon ellay_yon intrebarea mea este: cat la suta din salariul meu brut este platit in concediu prenatal si postnatal?? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru ccc? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)