Mi-a fost spart apartamentul: când m-am întors acasă într-o zi, în jurul orei 14.30, după ce lipsisem o jumătate de oră de acasă (lucrez acasă) , am găsi desfăcute cele două șuruburi de la clanța primei uși din casă după cea de intrare astfel încât să văd că sunt desfăcute, dar să nu cadă și să susțină bine clanța. Sunt șuruburi de vreo 7-8 cm. N-am constatat să-mi lipsească din casă ceva. Vecinii și cunsocuții știu că nu țin bani în casă și alte valori nu am, nici bani nu am cine știe ce. Totuși, aveam laptopul pe masă, unde l-am și găsit. Locuiesc la ultimul etaj, 4, într-un bloc în care locatarii se ceartă foarte des. Nu mă implic în așa ceva pentru că e o imensă pierdere de timp. Acum însă trebuie să fac ceva. Nu am idee cine a făcut asta, oricum trebuie să fie cineva dintre cunoscuți. S-a intrat deci cu dublură de chei. În ultima lună am observat ceva în neregulă la cele două yale de la ușă: cheile mele intrau mai greu, dar nu m-am alarmat, nu m-am gândit că e ceva cu ușa. M-am mirat doar ... Am ezitat să merg la poliție pentru că nu văd cu ce m-ar putea ajuta și pentru că nu am timp de așa ceva. Vecinii întrebați dacă nu au văzut ceva au dat din umeri. Pe de altă parte, cum nu mi s-a mai întâmplat, și lucruri din acestea nu au fost niciodată în sfera preocupărilor mele, nu am idee la ce ar trebui să mă gândesc și aștept după așa ceva?.Ce ar fi bine să fac? Mulțumesc pentru răspunsuri.
În mod normal trebuia să suni imediat la Poliție, dar acum este prea târziu. Ei ar fi putut să caute amprente sau să verifice camerele de supraveghere din zonă.
Mergi la oricare magazin de specialitate și cumpără alt butuc pentru ușa de la intrare. Cumpără unul cu amprentă, nu cheie normală. La Hornbach găsești un set butuc cu amprentă + 5 chei la 25-30 de lei. Îl poți schimba singur(ă), nu e complicat. Numai să cumperi la fel cu ce ai acum, drept dimensiuni (îl poți desface în avans ca să vezi cât măsoară).
Montează-ți și niște camere de supraveghere. Eventual și o alarmă de apartament.
Bine ar fi să le montezi ascuns, să nu se vadă că ai așa ceva dacă vrei să prinzi în fapt pe dement.
Cel mai probabil cineva încearcă să te șicaneze (fost iubit(ă)/soț/soție), a vrut să știi că a intrat la tine în casă. E o veche tehnică securistă.
Mulțumesc pentru răspuns.
De acord că e acțiune de dement care nu are ce face și-și ocupă timpul cu așa ceva ori foști/ actuali securiști. Sunt în vârstă, deci fără probleme cu iubiți/fost soț (decedat acum o lună) , securiștii au avut niște probleme cu mine înainte de 89 și nu numai, dar credeam că s-au resemnat. La confruntări directe nu mi-au făcut față niciodată. Sper să nu fie ei, că va fi mare pierdere de timp ...
M-am gândit la poliție, dar ce amprente să găsească? Cred că a durat totul câteva secunde.
Am schimbat -singură- imediat yalele, Oricum, aveam tot din acelea cu 5 chei. Mă gândesc și la camere de supraveghere, deocamdată am pus laptopul să înregistreze când plec de acasă.