avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme legate de calculul întreținerii: mi s-au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme legate de calculul întreținerii: mi s-au adăugat cheltuielile cu reparația interfonului. Există o metodă prin care pot combate acest abuz?

Buna ziua. In urma cu 2 saptamani s-a defectat usa scarii astfel incat se putea deschide doar cu ajutorul banutilor magnetici pentru interfon. Eu si sotia intram pana atunci in bloc cu ajutorul cheii. Banutii magnetici am preferat sa ii predam bunicilor si bonei ce aveau grija de cei 2 copii. Observand ca usa nu mai poate fi deblocata cu cheia am sunat atat administratorul blocului cat si presedintele in vederea rezolvarii problemei solicitand totodata si un numar de telefon al celor ce se ocupa de interfon pentru a comanda cativa banuti magnetici.

Raspunsul presedintelui de bloc a fost ca pot face banuti magnetici in Sun Plaza cu 15 lei si ca nu e o prioritate pentru ei faptul ca usa nu poate fi descuiata cu cheia ptr ca majoritatea intra in bloc cu banutul magnetic.

Desi am insistat la cateva zile din nou cu solicitarea de a repara usa de la bloc acestia nu m-au bagat in seama. La final i-am comunicat presedintelui de bloc ca am sa incerc sa repar personal usa spunandu-i ca nu-mi asum eventualele probleme aparute ulterior. Am primit ok ul verbal, am desfacut broasca usii si am gasit cheie rupta in butuc. Am scos cheia rupta insa din pacate nu am mai reusit sa pun la loc butucul. Usa a stat 3 zile stricata apoi au chemat instalatorul.

Ieri m-a anuntat presedintele ca taxa de reparatie de 184 lei pentru usa va trebui sa o suport eu pentru ca am stricat usa.

La avizier m-am trezit cu aceasta suma in dreptul intretinerii mele.

Exista o metoda prin care pot combate acest abuz (cel putin din punctul meu de vedere)?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:25, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este abuz
Atat timp cat v-ati asumat responsabilitatea sa interveniti asupra sistemului de inchidere,este temeinic si legal sa va asumati responsabilitatea suportarii eventualelor prejudicii generate de interventia dv
Dar ce s-a schimbat la yala dom' sef?
Am inteles ca nu ati mai putut monta butucul, da? Bun, a venit meseriasul, probabil ca nici el nu s-a descurcat, a procurat un butuc nou (10 lei), insa cred ca a cumparat si nshpe chei x 3 lei bucata, iar interventa lui costa 20 lei. Totul face 184 lei?
M-as mira, mai ales ca nu am inteles ce probleme implica demontarea unei yale, scoaterea unei chei rupte in butuc si apoi remontarea yalei...
Asa ceva...
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Adam Grecu, utilizator
Broasca era legata la o cutie in care intrau firicelele de la interfon. Se pare ca s au rupt firele acelea.
Probabil aţi aplicat principiul "dacă ceva nu merge, ia un ciocan mai mare".
Aţi făcut o prostie enormă, cu mari riscuri. Niciodată să nu mai interveniţi neautorizat la aparate electrice sau, doamne fereşte, la lift, să schimbaţi un bec de pildă. Dacă se electrocutează cineva de pildă, vă treziţi cu dosar penal. Mai ales că, se pare, sunteţi un nepriceput. Fereşte-mă doamne de râvna...

Mobrar a scris:

Broasca era legata la o cutie in care intrau firicelele de la interfon. Se pare ca s au rupt firele acelea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme pe scara de bloc. liviu f liviu f Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai ... (vezi toată discuția)
Reparatie usa chirie ananastase ananastase Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea problema. Locuiesc in chirie de aprox o luna intr-o garsoniera. Intr o dimineata (acum 2 zile) , cand plecam la ... (vezi toată discuția)
Iesiri la bloc tranulea tranulea buna seara , blocul unde locuiesc are doua iesiri : o usa in fata (principala ) si cealalta da in spatele blocului . avem doi vecini care inchid mereu usa din ... (vezi toată discuția)