avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesiri la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesiri la bloc

buna seara , blocul unde locuiesc are doua iesiri : o usa in fata (principala ) si cealalta da in spatele blocului . avem doi vecini care inchid mereu usa din spate . au ei " o problema " . intrebarea este : au voie sa faca lucrul acesta ? este vreo lege care sa le interzica sa faca ce vor ei deoarece usile blocului nu sunt ale lor , toti ar trebui sa le folosim ! am intrebat la asociatie si mi s-a spus ca acele usi nu ar trebui inchise deoarece sunt "usi de incendiu " . cum am putea sa ii convingem pe acesti vecini ca macar pe timpul zilei sa nu mai incuie usa pentru a putea avea acces in spatele blocului unde avem si masina parcata si copii se mai joaca acolo si le este foarte greu sa ocoleasca tot blocul pentru a veni in casa . va multumesc !




Cel mai recent răspuns: adservio , utilizator 14:03, 10 Octombrie 2022
Daca usile sunt de incendiu nu trebui inchise.
Vorbiti cu presedintele.

Sa se schimbe incuietoarea si gata...
Avand in vedere statutul usilor de acces in caz de necesitate,usile nu trebuiesc inchise
Se impune ca reprezentantii legali ai asociatiai de proprietari sa atentioneze oficial proprietarii sa nu mai restrictioneze/sa inchida respectivele usi
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
scrie pe ele "iesire de urgenta " sau au atasat langa ele vreun extinctor? eu nu cred ca sunt usi de incediu, dar e strict o parere personala.
si tot ca o parere personala cred ca ar trebui sa va ingrijoreze faptul ca daca acele usi stau deschise chiar si numai pe perioada zilei riscul ca vreo locuinta sa fie "vizitata" de persoane neautorizate creste enorm. Ca sa nu mai spunem ca pot intra tot felul de persoane dubioase aflate in stare de ebrietate sau sub influenta altor stari si sa va talhareasca fix in scara blocului, mai ales daca aveti si vecine mai tinerele si eventual si singure. De un copil agresat in lift cand urca in apartament de o persoana necunoscuta copilului intrata in bloc fara niciun impediment nici nu mai comentez.
Copiii de aceea sunt copii, ca sa alerge si sa se joace, au energie, nu cred ca le este epuizata starea fizica in mod complet daca mai merg 20-30 m in plus.
imi cer scuze anticipat daca am deranjat pe cineva cu acest raspuns.

cu stima, cassy
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o diferenta semnificativa intre asigurarea accesului in caz de necesitate din imobil
blocarea caii de acces si interesul copiilor pentru a se juca in bloc
Daca in proiectul constructiei,usile sunt destinate accesului in caz de necesitate,acestea trebuie sa poata fi utilizate neingradit si neconditionat in astfel de cazuri
Este situatie similara cu subsolurile tehnice ale imobilelor,care sunt prevazute ca spatii cu destinatie speciala,motiv pentru care inclusiv ISU sanctoneaza cazurile in care se realizeaza pe considerente de vecinatate,boxr sau alte spatii unde se depoziteaza bunuri personale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@tranulea

Toate blocurile au doua iesiri.
Printre altele rolul usii din spate este si acela de iesire in caz de incendiu, de urgenta, cum se mai spune, dar nu este singurul. Asa se fac toate cladirile moderne, cu iesiri suplimentare.

Puneti prost problema accesului pe acea a doua usa.
Daca aveti interfon si, in general, usile blocului trebuie sa stea inchise, atat ziua, cat si pe timp de noapte, pentru a preintampina tot felul de incidente si fapte antisociale cat mai mult cu putinta, ca total nu se poate.
In acest caz usile trebuie prevazute cu butuc identic pentru a folosi aceeasi cheie si pentru fata si pentru spate, trebuie inchise permanent si fiecare locatar sa aiba o cheie.

Alte discuții în legătură

Dilema. buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ... adservio adservio hartuire Buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ca ma va putea ajuta cineva, ce as putea face. Locuiesc la un bloc anl, de 2 etaje, cu 6 ... (vezi toată discuția)
Aprobare incuiere usa acces palier casianirina casianirina În incinta imobilului în care locuiesc,adeseori pǎtrund,atât ziua cât şi noaptea,persoane care nu vin în vizitǎ la nici unul din locatarii blocului,ci ... (vezi toată discuția)
Iesirea din spatele blocului blocata de presedintele asoc. de locatari skleps skleps Presedintele de care vb eu pur si simplu inchide iesirea din spatele blocului seara(22:00) si o deschide dimineata(06:00),o si pazeste ca nu cumva sa iasa ... (vezi toată discuția)