avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesirea din spatele blocului blocata de presedintele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesirea din spatele blocului blocata de presedintele asoc. de locatari

Presedintele de care vb eu pur si simplu inchide iesirea din spatele blocului seara(22:00) si o deschide dimineata(06:00),o si pazeste ca nu cumva sa iasa cineva pe acolo te trezesti cu el in pijamale la orele 23:00 pe scara blocului si incepe si urla doar daca te indrepti pe acea iesire.Probleme sunt deoarece parcarea blocului este in spate iar ca sa ajungi la sau de la masina tre sa ocolesti 2 blocuri iar pe langa asta nu toti plecam la 06:00 de acasasi nu toti ne intoarcem pana la orele 22:00,eu spre exemplu tre sa plec la 05:30 ca sa ajung la servici fara a intarzia.Este legal ce face el??? Oare poate impune el pe unde sa intram si sa iesim din bloc??? ce pot face?Nu este libera circulatie garantata prin constitutie?
Cel mai recent răspuns: kid77xxl , utilizator 02:14, 6 Februarie 2015
:)) aveti un haz nebun, cu "presedintele in pijama, urland la 11 noaptea....". Acum, sigur ca aveti dreptul la circulatie libera si la orice ora, numai ca eu cred ca un presedinte care iese in pijama noaptea si urla catre un locatar care iese din programul normal de viata si vrea sa se abata de la cararea trasata militareste catre fata blocului, dovedeste ca nu are somn de grija locatarilor de pe scara si e laudabil, totusi, ca-si da interesul ca locatarii (inclusiv Dv.) sa nu se intalneasca cu necunoscuti cu bata sau shishul in mana haladuind pe holuri sau purtatori ametiti de seringi prin ghenele de la gunoi). Incercati sa-i intelegeti generozitatea si spiritul civic si poate va intelegeti cu el sa va dea o cheie (pe sub mana), demonstrand cu dovezi temeinice ca aveti motive obiective sa fiti considerat o exceptie. Toata lumea ar fi multumita! ;)
Era bine asa dar nu se poate pt. ca nu exista ialacu cheie o leaga cu o sarma si pune un lacat la care spre exemplu nu ai acces din afara.Si sa te fereasca dumnezeu sa te apropii de acel lacat ,,,,asa ca problema nu se poate rezolva pe cala amiabila ,de aia si intreb daca este legal ce face dansul si ce pot face eu in aceasta privinta tot din pct. de vedere legal
Vad ca nimeni nu va raspunde, ori nu stiu ce sa zica ori nu sunt interesati. Am fost si eu in situatia asta.
In locul dvs. eu as face plingere la politie.
Alta idee nu am.
Si politia o sa le spuna sa-si inchida bine usile noaptea ca sa se fereasca de intrusi. Politia nu are interesul ca blocurile sa stea vraiste cu usile deschise si apoi, in caz de bucluc, sa fie chemata sa-i descopere pe raufacatori. Asa ca nu cred ca politia o sa-l amendeze pe presedinte ca apara linistea locatarilor chiar cu pretul unei sarme fixate cu lacat. Probabil ca ar fi mai bine sa-si monteze o yala sau chiar un interfon numai cu cartela. Usa din spate trebuie sa fie asigurata contra intrusilor, dar sa si ofere libertate de miscare in caz de, Doamne fereste!! un incendiu sau un cutremur. Asa trebuie pusa problema si creat un curent de opinie printre proprietari pentru rezolvarea acestei probleme in acest sens. Poftim, va convine raspunsul acesta? Sau doreati unul in sensul de a-l tintui pe presedinte pe zidul blocului (in costumatia specifica de noapte), prins in urechi de zidul blocului, cu o pancarda pe piept, pe care sa scrie "Huo, presedintii si administratorii!!!!"?
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2009
elga50, moderator
Sunt de aceeasi parere cu doamna "elga50" . Sigur ca si initiatorul topic-ului are dreptate, dar tot la fel de bine, ati observat, i se da dreptate si presedintelui. Ce naiba, este o usa careia i se poate pune un sistem de inchidere/incuiere bun, care sa poata fi actionat atat din interior, cat si din exterior. Mai banuiesc ca nu toata lumea din scara doreste o cheie de la acea usa - in conditiile explicate (plecare la serviciu la ora 5.30, intoarcere din oras dupa ora 23.00), asa ca incercati sa faceti ce v-am sfatuit, presedintele sa-si faca treaba lui (de ce nu am eu un vajnic proprietar care sa se ocupe de scara blocului ?), iar dvs. avand cheia, puteti folosi usa de acces cand doriti.
S-a mai discutat pe forum acest topic si mi-aduc aminte ca tot la aceeasi concluzie s-a ajuns. Cum spunea d-na "elga50", Doamne fereste de o situatie de forta majora, ce faceti sa iesiti mai repede din bloc - cautati presedintele sa va deschida?
Pe de alta parte, pentru siguranta dvs. este bine ca acea usa este incuiata pe timp de noapte. Va spun din experienta!

Alte discuții în legătură

Iesiri la bloc tranulea tranulea buna seara , blocul unde locuiesc are doua iesiri : o usa in fata (principala ) si cealalta da in spatele blocului . avem doi vecini care inchid mereu usa din ... (vezi toată discuția)
Usi scara blocului incuiate cu cheia Clara olivia Clara olivia Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie de cand a fost reabilitat blocul, mai exact unii locatari au cheie de la usa balconului de pe scara blocului,altii nu. ... (vezi toată discuția)
Intrarea secundara a blocului ZarazaProfi ZarazaProfi Intrarea secundara a scarii de bloc a fost blocata prin sudarea acesteia. In ciuda faptului ca am solicitat vecinului care a facut acest lucru sa deschida usa ... (vezi toată discuția)