avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesirea din spatele blocului blocata de presedintele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesirea din spatele blocului blocata de presedintele asoc. de locatari

Presedintele de care vb eu pur si simplu inchide iesirea din spatele blocului seara(22:00) si o deschide dimineata(06:00),o si pazeste ca nu cumva sa iasa cineva pe acolo te trezesti cu el in pijamale la orele 23:00 pe scara blocului si incepe si urla doar daca te indrepti pe acea iesire.Probleme sunt deoarece parcarea blocului este in spate iar ca sa ajungi la sau de la masina tre sa ocolesti 2 blocuri iar pe langa asta nu toti plecam la 06:00 de acasasi nu toti ne intoarcem pana la orele 22:00,eu spre exemplu tre sa plec la 05:30 ca sa ajung la servici fara a intarzia.Este legal ce face el??? Oare poate impune el pe unde sa intram si sa iesim din bloc??? ce pot face?Nu este libera circulatie garantata prin constitutie?
Cel mai recent răspuns: kid77xxl , utilizator 02:14, 6 Februarie 2015
multumesc celor ce au raspuns la problema mea dar,,lumea din bloc nu vrea sa puna bani pt a achizitiona un interfon,,ar fii fost perfect si sa fie o iala acolo de la care sa avem si noi o cheie cei care vrem sa folosim acea usa dar nici iala nu este si nici nu intereseaza pe nimeni sa puna una deoarece de cate ori sa pus a fost deteriorata.Ce sa mai zic usa este intens folosita pe timp de zii dar atunci este dechisa iar seara sau dimineata la prima ora este folosita de cei care mai au si ei un loc de munca,primesc o vizita sau se duc pe la rude,care poate mai merg intr-un bar seara si etc.,spre deosebire de pensionari care stau in casa toata ziua sau ca presedintele pe scara sa se certe cu lumea ca vrea sa iasa prin spate.Deci parerile sunt impartite pe cei fara ocupatie nu ii deranjeaza si nu au nimic de zis si au de partea lor pe acest nebun de presedinte (pensionarii sunt majoritari pe aceasta scara) iar noi restul tre sa suportam frustrarile lor.Treaba cu intelegerea cade degeaba vreau eu iala in spate ca sa pot acea acces,majoritatea nu este de acord ei vor asa si nu avem ce face,tocmai de acea intreb eu daca treaba asta este LEGALA si ce se poate face tot din pct. de vedere LEGAL pt ca altfel nu se poate,credeti-ma ca am incercat sa ajungem la o intelegere dar raspunsul este : ""Usa ramane incuiata"". Deci ce pot face???ma ajuta cineva???
Faceti o reclamatie la pompieri. E singurul lucru care-mi vine-n minte acum. Chiar e frustrant sa nu te poti intelege omeneste. Viata la bloc a denaturat calitatea oamenilor, daca au avut si cat au avut.
ati mai putea incerca ceva ... incercati sa faceti in asa fel incit sa iesiti seara, dupa ce incuie usa, impreuna cu un politist, jandarm, etc, de la ordine publica (eventual ofiter superior), care sa il poata amenda pentru scandalul facut. si faceti asta de citeva ori, ca sa se sature de platit amenzi :))=D>
Se oate face reclamatie la pompieri atunci cand cheia o detine o singura persoana care poate fi sau nu acasa in situatia unei evacuari rapide. Se poate instala un sistem de deschidere cu cartela sau cod pentru toti locatarii. Oricum ceea ce face ,, presedintele,, este un abuz. Puteti , cel mai simplu, sa faceti o adunare generala extraordinara si sa-l schimbati decat sa dat bani pe antidepresive.
Buna seara,
Aceiasi problema o am si eu pe scara. Blocul este prevazut cu doua iesiri, dar iesirea din spate este blocata de 14 ani de cand am cumparat apartamentul. Aceasta iesire a fost transformata in sediul asociatie, are un program de incasare a intretineri,dar nu am vazut niciodata administratorul in acest sediu. Tot timpul trebuie sa sun la usa sau sa-l prind pe scara sa pot sa platesc intretinerea, el se invecineaza cu aceasta iesire , iar presedintele asociatiei are si el sufrageia exact deasupra scari dinspre spatele blocului. Acest spatiu este plin cu butoaie de varza, materiale de constructie, carucioare de copii, tuciuri, masina de spalat, biciclete,etc..La fel si uscatoria care este tot la parter si care este folosita doar de cei de la parter, doar ei au cheia. De foarte multe ori in sedinte ,adunari generale am cerut deblocarea usi si program la uscatorie, dar nimeni nu a facut absolut nimic. Am hotarat dupa o lunga perioada sa fac sesizare catre Presedintele asociatie, iar raspunsul acfost asa de dus cu vorba si invocand, HG 400/2003 care este abrogata.
Am facut pe 03.02.2015 o a doua sesizare vizavi de raspunsul primit, am spus ca ma adresez la I.S.U. si la Asociatiile de locatarii din cadrul primariei, ca vreau sa merg in instanta si ieri pe 05.02.2015 au pus afis cu organizarea adunari generale pentru data de 10.02.2015, lucru care nu este conform legi, deoarece este nevoie de 7 zile inainte de data convocari.
Ei tot vorbesc ca au o hotarare de adunare generala , pentru blocarea acelei cai de acces, dar eu explic ca atunci cand am cumparat blocul un criteriu a fost si ca am varianta de doua iesiri in fata si spate. Cei direct interesati nu vor sub nicio forma sa deschida usa, le tot explic ca ea este iesire de urgenta in caz de calamaitate, incendiu, dar nu inteleg. problema e ca am vecini fosti...care nu se baga sau au datorii si tin cu ursul.
Pot ei inchide usa prin hotarare de adunare generala? Sau pot bloca uscatoria cu mobila ,veche aragaz, flori si sa o foloseasca decat anumiti locatari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesiri la bloc tranulea tranulea buna seara , blocul unde locuiesc are doua iesiri : o usa in fata (principala ) si cealalta da in spatele blocului . avem doi vecini care inchid mereu usa din ... (vezi toată discuția)
Usi scara blocului incuiate cu cheia Clara olivia Clara olivia Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie de cand a fost reabilitat blocul, mai exact unii locatari au cheie de la usa balconului de pe scara blocului,altii nu. ... (vezi toată discuția)
Intrarea secundara a blocului ZarazaProfi ZarazaProfi Intrarea secundara a scarii de bloc a fost blocata prin sudarea acesteia. In ciuda faptului ca am solicitat vecinului care a facut acest lucru sa deschida usa ... (vezi toată discuția)