avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dilema. Buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dilema. Buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ...

hartuire
Buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ca ma va putea ajuta cineva, ce as putea face.
Locuiesc la un bloc anl, de 2 etaje, cu 6 apartamente pe scara.Soarta a facut ca eu sa locuiesc la perter,ultimul ap. de pe palier. De o parte si de alta a usii mele de la apartament, in dreapta este o usa de serviciu, pe care am rugat sa fie tinuta inchisa, incuiata, fiecare locatar avand cheie, in stanga, o usa care duce la subsol, blocul fiind prevazut cu adapost antiatomic.
Problema este ca, de cand m-am mutat, 5 ani, unul din vecinii de la etajul 2,din capatul opus al blocului, ma sacaie incontinuu, ba pe o usa, ba pe alta, mai mult, e a doua oara cand sparge usa de serviciu, scotand butucul, sa nu se mai poata incuia, ca asa vrea el. Mai mult, a schimbat de capul lui incuietoarea usii de la subsol, unde am lucruri, nemaiavand acces. Respectivul are continuu treaba in subsol, in adapost, in fata usii mele, lasand cand ambele usi deschise, cand le tranteste in toiul noptii.
Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face.
Am depus plangere la spatiul locativ, nefiind prima data cand face aceste lucruri si a tot fost atentionat, in trecut, acum se pare ca stam asa.
Nu stiu daca are vreo legatura ca sunt divortata, draguta, locuiesc doar cu copilul.
Cel mai recent răspuns: adservio , utilizator 11:49, 9 Februarie 2023
Poate nu ar strica sa faceti plangere la politie macar pentru zgomot in afara orelor de liniste daca tranteste usile dupa ora 22.
Si, spre dezamagirea dvs., usa aceea ce o doriti inchisa cu cheia nu se poate inchide pentru ca este usa de evacuare in caz de incendiu, cutremur... Dar se poate pune un sistem doar cu deschidere din interior, ca in mall-uri...
Trei sferturi din cartier au usa respectiva inchisa,deci nu stiu daca numai eu trebuie sa stau cu ea deschisa, cu butucul scos.
Am vrut sa punem interfon, acelasi individ, de la et 2, nu e de acord.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca subsolul imobilului de locuit in comun este prevazut drept adapost ,legal ,proprietarii nu au dreptul sa depoziteze bunuri-ISU nu permite depozitarea de bunuri in subsolurile tehnice care nu sunt prevazute din constructive cu anexe boxe
Daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial persoana in cauza cu obligatia de a nu intervenii neautorizat asupra partii commune de imobil de locuit in comun -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Intr-un imobil de locuit in comun majoritatea hotaraste
Daca persoana staruie in spargerea de buticuri,aveti dreptul legal sa sesizati politia teritoriala pentru savarsirea infractiunii de distrugere
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
ynocentta, utilizator
Buna ziua, revin cu cateva probleme la discutia care a fost initiata deja mai sus si anume: usa in cauza, despre care a fost vorba, sparta de catre vecinul de la et. 2 , a ramas in acelasi stadiu- fara butuc, locativa a refuzat sa monteze alt butuc, desi sunt admin. blocului., deci a ramas asa.
Motivul pentru care cer din nou cateva pareri aici este ca, acelasi vecin, are treaba incontinuu ,dar incontinuu, pana la o bucata de noapte, pe usa respectiva, evident ori o lasa deschisa, ori o izbeste de se clatina temelia blocului, .....si ramane tot deschisa, ca nu se tine in nimic. De asemeni, este tot timpul in subsolul blocuilui, in camera ct de bloc, unde arde, vopseste, bate, samd, cu usa tot deschisa,in fata usii apartamentului meu.
Va rog, daca s-ar putea cateva pareri, sfaturi, as fi mai mult decat recunoscatoare.


Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
adservio, utilizator
Revin cu prima recomandare, plangere la Politie pentru zgomot, in baza art. 2, pct 25 si 26 din Legea 61/1991 precum si pentru faptul ca nu mai aveti acces la propriile bunuri depozitate in boxa de la subsol.
[ link extern ]

Si nu ar strica si o plangere la ISU/Primarie pentru faptul ca foloseste acel adapost in caz de dezastre pentru altceva decat este construit. Precum si un posibil risc de incendiu ca nu stiti ce face acolo...

Alte discuții în legătură

Iesiri la bloc tranulea tranulea buna seara , blocul unde locuiesc are doua iesiri : o usa in fata (principala ) si cealalta da in spatele blocului . avem doi vecini care inchid mereu usa din ... (vezi toată discuția)
Furt contoare radet subsol elenazan elenazan Ieri au disparut contoarele RADET de la subsol . Un profesionist ne-a lucrat .Avem inregistrari video cu hotul , a oprit apa calda si caldura in bloc . S-a mai ... (vezi toată discuția)
Blocare cale evacuare superioara Ullises Ullises Unde ma adresez pentru rezolvarea situației? Locuiesc la etajul 7 al unui bloc de locuințe cu 8 etaje. Vecinul de la etajul 8 a blocat pur si simplu cu o ... (vezi toată discuția)