avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua!
Eu primesc pensie alimentară de la mama mea, fiind viitoare studentă din toamna. Pana in toamna as vrea insa sa ma angajez. Intrebarea mea este: mai beneficiez de pensia alimentară daca voi avea loc de munca sau nu? Am văzut pe net niste articole dar erau mai vechi din care am inteles ca daca ea nu sesizează si declara faptul că am un loc de munca atunci primesc in continuare...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:23, 24 Iulie 2018
Obligația legala de întreținere subzistă până la împlinirea vârstei de 26 de ani, dacă majorul studiază și nu obține venituri dintr-o activitate remunerată.

Dacă încetează să-ți mai plătească va trebui să o acționezi în instanță.

Poate să-ți plătească și de bună voie, dar dacă ajungi în instanță nu este indicat să minți asupra veniturilor pe care le obții, deoarece se va afla eventual acest neadevăr.

Dacă te angajezi nu mai poți primi banii de la mama ta...
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Andr@, utilizator
Buna seara,
Daca mama vrea sa qv-o plateasca v-o plateste
E MAMA si nu ar trebui sa fie probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare pensie de intretinere alegbob alegbob Mai pot sa primesc pensie de intretinere de la tatal meu daca sunt studenta in ultimul an la master ( am 23 de ani) , dar totusi sunt si angajata ? In ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma divortului,instanta a stabilit plata pensiei ... ioana_madalina ioana_madalina Buna ziua! In urma divortului,instanta a stabilit plata pensiei alimentare de catre mama in procent de 33% din venitul net pentru cei 2 copii minori.Unul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)