avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Internship in timpul somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Internship in timpul somajului

Doresc sa stiu daca exista posibilitatea executarii unui stagiu de practica (neplatita) in timp ce sunt in somaj si daca pot beneficia in continuare de indemnizatia de somaj. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 22:39, 24 Iulie 2018
Daca e neplatit, poti sa faci ce vrei. Bineinteles ca primesti somaj.
Dar esti obligata sa continui cautarea unui loc de munca.
Daca renunti la cautarea unui loc de munca, pierzi somajul.
Nu se pierde somajul in aceasta situatie : "Daca renunti la cautarea unui loc de munca, pierzi somajul." ... vedeti art. 44 din Legea 76/2002
De ce oare suntem asa de formalisti?
Daca renunti la a mai cauta un loc de munca, mai precis daca ti se ofera ceva si refuzi pentru ca nu mai esti in cautare de loc de munca deoarece ai un internship sau alte ocazii, sau nu te prezinti cand Fortele de munca iti ofera un loc de munca... atunci somajul se pierde... adica inceteaza.
- este un refuz prin neprezentare, fie la locul oferit, fie la cursuri de pregatire oferite de Fortele de munca.
Nu cred ca este chiar asa de neclar ce am spus.

Iata la ce ma refeream:
Art. 44: Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra într-un loc de muncă conform pregătirii sau nivelului studiilor;
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
Refuzul nejustificat se raporteaza la repartitia data de AJPFM privind angajarea.

Din cate cunosc "a cauta " nu este sinonim cu "a refuza".
Ok: De ce a edictat aceasta regula legiuitorul?
Care este politica publica (ratiunea de ordine publica)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj lloryshyka lloryshyka Buna ziua, mi-am depus dosarul de obtinere a indemnizatiei de somaj in termen de 60 de zile de la absolvire si am fost selectata pentru a participa la un curs ... (vezi toată discuția)
Bună. am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema ... Elaema13 Elaema13 Bună. Am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema este ca nu e ok programul de munca, se lucrează în ture și am 2 copii mici. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj marinescu112233 marinescu112233 buna ziua,sant in ajutor de somaj de 6 luni si am dreptul stabilit conform vechimii de 12 luni,am facut un curs de lucrator comercial si acum cand am fost la ... (vezi toată discuția)