avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua,
Eu sunt in divort cu sotul meu. Avem o fetita in varsta de 16 ani, care vrea sa ramana cu tatal ei, dar el nu a depus niciun act pentru custodia ei, nici avocat nu are. Fetita este in custodia mea pana la divort, dar ea nu vrea sa stea la casa mea parinteasca. Ce se poate intampla daca fata mea nu vrea sa vina cu mine pana la divort? Poate sa ramana cu tatal ei daca nu a depus nici macar un act pentru custodie ?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 10:29, 25 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a hotarat ca fiica trebuie sa ramana cu d-voastra pana la divort? Aveti o decizie in acest sens? Sotul nu trebuie sa depuna nici un act pt custodia ei si nici nu are nevoie de avocat. Cand va fi procesul , el isi poate manifesta dorinta ca fiica sa ramana cu el .Fiica va fi audiata si va fi intrebata cu cine doreste sa ramana . De ce doriti sa o luati, daca ea nu isi doreste sa stea cu d-voastra ? Daca tatal doreste ca fiica sa ramana cu el , nu vad nici un impediment. Tatal nu trebuie sa depuna nici un act pt custodie. Deobicei custodia este comuna si domiciliul va fi stabilit la unul dintre parinti , celalalt parinte avand drept de vizita si obligatia de a plati o pensie de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
kyrakyra_65, utilizator

kyrakyra_65 a scris:

Cine a hotarat ca fiica trebuie sa ramana cu d-voastra pana la divort? Aveti o decizie in acest sens? Sotul nu trebuie sa depuna nici un act pt custodia ei si nici nu are nevoie de avocat. Cand va fi procesul , el isi poate manifesta dorinta ca fiica sa ramana cu el .Fiica va fi audiata si va fi intrebata cu cine doreste sa ramana . De ce doriti sa o luati, daca ea nu isi doreste sa stea cu d-voastra ? Daca tatal doreste ca fiica sa ramana cu el , nu vad nici un impediment. Tatal nu trebuie sa depuna nici un act pt custodie. Deobicei custodia este comuna si domiciliul va fi stabilit la unul dintre parinti , celalalt parinte avand drept de vizita si obligatia de a plati o pensie de intretinere.

Poate veni protectia copilului pentru a o lua de la casa tatalui ei, daca este in custodia mea pana la divort ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg cum puteti sa aveti d-voastra custodia . Aveti o sentinta in sensul asta ? A fost un proces unde s-a stabilit acest lucru ? Custodia este deobicei comuna si copilul avand 16 ani poate alege unde sa locuiasca . A fost copilul audiat de instanta, de protectia copilului si s-a stabilit domiciliul la d-voastra ? De ce va incapatanati sa luati cu forta un copil sa stea unde nu doreste. Il faceti doar sa fie impotriva d-voastra si poate sa si fuga .Copilul poate el sa ceara unde sa locuiasca. Puteti merge la protectia copilului, dar avand in vedere varsta copilului , cu siguranta nu vor putea sa il forteze. Daca copilul declara ca nu ii este bine cu d-voastra , nu il vor obliga sa vina la d-voastra.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
kyrakyra_65, utilizator
Va multumesc pentru răspuns!!
Am uitat sa va informez ca tatal nu este in tara, iar fetita sta la parintii lui

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Instiintare parinte magdacj magdacj Buna ziua, Am o intrebare cu care va rog sa ma ajutati. Sunt divortata de 10 ani si acum locuiesc in Cluj (copilul este la parintii mei in Falticeni, o fetita ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi audiat un minor sub varsta de 10 ani gygygy gygygy fetita mea dupa divort a fost incredintata mamei ei,mar interesa cum sa procedez ca instanta sa-mi audieze fata care nu are decat 7 ani .fata mea decate ori ma ... (vezi toată discuția)