avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cu timp partial

in cazul unui contract individual de munca cu timp partial (de exemplu 4 ore pe zi) de cate zile de concediu de odihna pe an ar beneficia un salariat? de 20 de zile cat prevede codul muncii sau de 10?
Cel mai recent răspuns: emc , utilizator 18:25, 31 Martie 2006
Si angajatii cu timp partial beneficiaza de concediul complet conf. Codului Muncii.
in cazul unui CIM cu timp partial, concediul se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
este o noutate fata de dispozitiile legii 6/1992- in prezent abrogata- care prevedea acordarea integrala a concediului, cu reducerea corespunzatoare doar a indemnizatiei de concediu.
cel putin in unitatile bugetare asa e...
astept in continuare un rapuns clar . 20 sau 10 zile lucratoare pe an?
este evident ca in acest moment doar Codul Muncii face trimitere la acest capitol, dar nu se pune in discutie daca e societate cu capital integral privat sau instituie bugetara.
20 de zile lucratoare!!
Al 4 al art 140 C.M a fost abrogat. deci si salariatii cu timp partial beneficiaza de concediu de odihna integral ca si un salariat cu norma intreaga.
Beneficiezi de concediu de odihna cf contractului individual de munca sau daca mai ai alte modificari prin acte aditionale .

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna Andreescu Nicoleta Andreescu Nicoleta Cum se acorda concediul de odihna pentru un contract individual de munca cu timp partial? (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial-zile co Andrei Gica Andrei Gica O persoana angajata cu timp partial de 4h/zi, la cate zile de CO are dreptul in decursul unui an de lucru, in conditiile in care un angajat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Calcul zile co pt part time bachmann bachmann Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi ... (vezi toată discuția)