avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept de somaj

Buna ziua , sant in somaj din luna iunie 2009 pana in iunie 2010. Cand am depus actele pentru somaj , nu aveam un alt venit, dar acuma as dori sa inchiriez o camera unei societati comerciale (contract inregistrat la finante), . Daca inchiriez spatiul pentru 120 euro lunar, mai pot beneficia de ajutorul de somaj in continuare ? Sau trebuie sa merg la ei sa declar ca incepand cu luna decembrie voi avea si un alt venit ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: radin , utilizator 19:37, 5 Noiembrie 2009
Puteti beneficia in continuare de ajutorul de somaj deioarece ventiul de care vorbiti nu ptrovine din prestarea unei activitati salaruiale
La intocmirea dosarului de somaj vi s-a cerut o adeverinta de la finante conform careia nu aveti alte surse de venti. Asadar nu trebuie sa aveti venituri doar din salarii ci orice fel de sursa de venit provenita din activitati autorizate potrivit legii mai mari sau egale cu indemnizatia de somaj ce li s-ar fi cuvenit potrivit legii;
daca nu declarati cand vor constata veti fi obligat sa achitati indemnizatia de somaj pentru perioada in care inregistrati alta sursa de venit.
LEGEA SOMAJULUI, ART.17, LIT F
trebuie sa anuntati si se va sista plata somajului pt durata inchirierii

sau

sa faceti contractul de inchiriere pe o suma mai mica (400lei)
Nu cred ca in legea 76/2002 este vorba de venituri din chirii.
Chiriile nu se includ in venituri din "activitati autorizate potrivit legii".
Deci, parerea mea e ca nu inceteaza plata indemnizatiei de somaj.
multumesc pentru raspunsuri. deci sa nu realizez venituri egale sau mai mari decat indemnizatia de somaj, asta am dedus
daca eu primesc indemnizatie 480 lei , pot inchiria cu 450 lei de exemplu nu ?
si asa nu pierd nici somajul

Alte discuții în legătură

Relizez venituri din chirii, pot beneficia de indemnizatie de somaj? adybican adybican Buna ziua, Am fost sa-mi depun actele pentru somaj da r mi s-a spus ca datorita faptului ca am un apartament inchiriat nu voi beneficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Pierzi somajul daca ai o intreprindere individuala? papa_paul602000 papa_paul602000 Se pierde somajul daca ai activa o I.I.(intreprindere individuala)? (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de somaj daca obtin venituri din chirii? sym73 sym73 sotul meu a fost trimis acasa pe data de 20 a acestei luni, unitatea i-a eliberat adeverinta necesara la somaj- are peste 12 luni lucrate neintrerupt,, iar pe ... (vezi toată discuția)